wkg Napisano 10 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2019 To aplikacja do planowania treningów. Ma kalendarz, proponuje plany treningowe, liczy Fitness, Fatigue i Form, ma od groma wykresów opartych na historii użytkownika i oczywiście przechowuje tą historię. Zdaje się, że autorstwa Friela - tego od "Biblii ... " Wersja płatna dosyć droga, 2 tyg wersja próbna. Nie ma funkcji społecznościowych. Importuje GPX i TCX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 10 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2019 Dzięki, to już chyba 10-ta, którą sprawdzam. Też zassała mi z 5 starych treningów ale kadencję widzi. Ciekawe ile funkcjonalności zostanie po upływie darmowego dostępu ale w razie W jest gdzie zrzucać pliki No to teraz tylko apkę do rejestrowania danych znaleźć i gra gitara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 10 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2019 TrainingPeaks zdaje się importuje przez Wahoo Fitness z którym ma partnerstwo softwareowe czy coś w tym stylu. Mi działało ale przy włączonej Stravie i Endomondo przestało Training Peaks przynajmniej eksportuje dane w przeciwieństwie do niektórych aplikacji : ) Ma też oddzielnie ustawiane strefy pulsu dla różnych rodzajów aktywności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 10 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2019 No nic, ja na dziś odpuszczam. Trainingpeaks też nie chce czytać moich plików Chyba pozostaje mi wrzucać je pojedynczo do którejś aplikacji i ręcznie naprawiać Tylko nie wiem do której - ani Endo ani Runkeeper nie dają mi licznika kadencji. Ciekawostka - jak tę samą aktywność widzą różne aplikacje, a nawet ta sama aplikacja przy imporcie via tapiriik i ręcznym - Endo1, Endo2, Runkeeper, Trainingpeak: Pal sześć, że kalorie się rozjechały Żadna nawet tętna nie odczytała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 10 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2019 Szkoda, bo przez te 14 dni mógłbyś obserwować jak historycznie Form koresponduje z twoimi wynikami i indywidualnymi odczuciami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 11 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Właśnie czytam drugi raz „Triatlon. Biblia treningu” Pytanie co robić dalej? 1) Zostać na Runtasticu - jest dla mnie czytelny, w tej wersji, którą mam są strefy tętna, całą historię mam w telefonie ale ponieważ nie obsługuje kadencji, więc w historii tez jej nie widzę. Brak www jest największym minusem, chyba że uda się jakoś zmigrować pliki do Trainingpeaks Np. najpierw do Endomondo a potem do TP... Może zadziała... 2) Zmigrować zupełnie do Endomondo, stówę na rok mogę wydać za pełną funkcjonalność, czasami w tydzień tyle idzie na piwo 3) Emigrować na coś innego, np. Runkeeper - można wgrywać po 100 plików na raz ale pewnie i tak trzeba je ręcznie poprawiać, płatna wersja to 150 zł/rok ale R. gorzej odczytuje pliki gpx od E. (pogubił kalorie), interfejs jest po angielsku ale można kilka głosów wybierać, np. Mademoiselle hehe fajnie gada Strefy tętna są w wersji free. 4) Co bym nie wybrał, to do treningów z kadencją będę używał osobnej aplikacji, czyli Panobike i eksportował dane. Z opisu wynika, że ma on automatyczną wymianę ze Stravą ale Strava odpada - dla mnie jest nieczytelna niestety no i nie importuje moich plików historycznych. W każdym razie ciężki dzień przede mną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 18 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2019 Jakoś to sobie poukładałem - zrzucał dane będę na Garmin Connect, bo co nieco można podejrzeć na tym serwisie czy w aplikacji - mam najprostszą opaskę fitnes Garmina, którą traktuję jak mały, wygodny zegarek, a przy okazji mam dostęp do serwisu. Z aplikacji to chyba zapłacę 49,99 zł za pełny roczny odstęp do Cyclometer - jest opcja do biegania, jest do roweru, jest puls, kadencja, prędkość z czujnika, jest multum opcji z dostosowywaniem pod siebie liczby ekranów, pól danych. Jest automagiczne zrzucanie danych do Stravy (średnio mnie interesuje) ale ze Stravy mam automagiczne zrzuty do Garmin Connect. Można na 7 dni wypróbować Cyclometer za free i mnie chyba przekonał. Może jeszcze przekonam się od bardziej zaawansowanego sprzętu Garmina - albo zegarek multisport, np. FR735 XT albo raczej prosty zegarek biegowy, np. FR35, a bliżej sezonu rowerowego dokupię Edge 130 albo 520 Plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 18 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2019 Ja bym kupił smartfona Samsunga i miał problem z głowy ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 18 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2019 E, telefonu nie szukam, co najmniej przez rok Ale może faktycznie masz rację Telefon ma swoje zalety ale i wady - bateria, obsługa dotykiem... U mnie bateria padła pod koniec jazdy, było 7% jak wchodziłem do domu a za chwilę telefon zdechł z zimna. Podłączony do ładowania nagle miał 67% baterii Dotyk przez pokrowiec działa kulawo u mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 18 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2019 Jasne, ale na androidzie jakoś na wszystkim się nagrywa wszystko a potem eksportujesz gdzie chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.