wkg Napisano 18 Września 2019 Napisano 18 Września 2019 Hej ! Zakupiłem czujnik tętna jak w temacie. I za nic nie umiem go połączyć ze Stravą : ( Działa przez BT z Endomondo więc mogę rejestrować jazdy na Endomondo i poprzez export/import ładować do Stravy ale to tak trochę lewą ręką do prawego ucha. Zresztą to trochę dziwnie działa - inny czas jazdy pokazuje mi Strava po zaimportowaniu tej samej aktywności w formacie .gpx a inny w formacie .tcx, tak samo inaczej estymuje moce. Tętno o dziwo takie samo Czy komuś udało się połączyć ten czujnik ze Stravą ? https://www.decathlon.pl/pas-kard-ant-bluetooth-smart-id_8334795.html?rec=recommendations_home_1
vpablov Napisano 18 Września 2019 Napisano 18 Września 2019 miałem taki,łączenie ze smartfonem poprzez ant+ bez problemów.
wkg Napisano 18 Września 2019 Autor Napisano 18 Września 2019 Ale chyba nie mam ANT+, zresztą pytałem o Stravę. Czy ona umie łączyć się z czujnikiem tętna przez BT Smart czy BT ? Mam Huawei P Smart (android)
vpablov Napisano 18 Września 2019 Napisano 18 Września 2019 W ustawieniach Stravy wybierasz sposób połączenia. Włączasz BT- następnie nagrywanie aktywności , pod mapą 2 ikonka od lewej strony, masz widoczne sensory, z którymi możesz się połączyć.
wkg Napisano 19 Września 2019 Autor Napisano 19 Września 2019 No to u mnie qpa. Działa z Endomondo, działa z aplikacja Decathlon Coach, a ze Stravą nie chce. Czy wybieram "Feed" czy "Recod Activity" przenosi mnie do ekranu z mapką, na dole trzy ikonki: "Routes", rowerek - wybór typu aktywności i "ludzik" po prawej stronie który prowadzi prosto do Summit.
arek_wro Napisano 19 Września 2019 Napisano 19 Września 2019 Mam taki, ale łączę go z Garminem/Wahoo i działa bez problemu. Sprawdzę w domu czy działa ze Stravą.
wkg Napisano 19 Września 2019 Autor Napisano 19 Września 2019 Na opakowaniu jest Strava z Androidem ale kompletnie nie wiem jak w ogóle znaleźć podłączenie zewnętrznych czujników w Stravie (mam wersję darmową). W sumie można to obejść importując z Endomondo .... Fajnie, bo też myślę o Wahoo ... raczej Bolt niż Mini. To przy okazji zapytam - może sprawdzałeś - one działają po ANT+ z zewnętrznymi czujnikami np. kadencji producentów niezależnych czy trzeba kupować od Wahoo ?
TheDamiX Napisano 19 Września 2019 Napisano 19 Września 2019 Aby połączyć czujniki musisz wejść w rejestrowanie aktywności, plusik + record activity i potem klikasz to co zaznaczyłem na screenie
vpablov Napisano 19 Września 2019 Napisano 19 Września 2019 Sprawdziłem ja mam Stravę premium, w zwykłej nie widzę tej funkcji.
TheDamiX Napisano 19 Września 2019 Napisano 19 Września 2019 Ewentualnie jak nie zaczniesz aktywności i na górze klikniesz settings to po prawej na dole masz "Sensors" z tą samą ikonką
wkg Napisano 19 Września 2019 Autor Napisano 19 Września 2019 4 minuty temu, vpablov napisał: Sprawdziłem ja mam Stravę premium, w zwykłej nie widzę tej funkcji. No : ) Bo już myślałem, że jestem wielbłądem A masz czujnik tętna Bluetooth czy BT Smart ? 8 minut temu, TheDamiX napisał: Aby połączyć czujniki musisz wejść w rejestrowanie aktywności, plusik + record activity i potem klikasz to co zaznaczyłem na screenie Ano właśnie, tyle, że ja tego nie mam. To pewnie tylko w Premium :/ A łączy sie z BT Smart ? Jakoś mam wstręt do płacenia za premium :/
wkg Napisano 19 Września 2019 Autor Napisano 19 Września 2019 Trochę krzywo, ta Strava ma Summit składający się z trzech pakietów: Training, Safety, Analysis. Diabli wiedzą który włączyć żeby się pokazała ta ikonka ... Na razie włączyłem Analysis i qpa. A nigdzie nie jest napisane co trzeba mieć, żeby było można podłączyć czujniki. W sumie reszta funkcji nie jest mi potrzebna :/
TheDamiX Napisano 19 Września 2019 Napisano 19 Września 2019 @wkg Hmm ja mam wersję darmową a jest możliwość podłączenia przykładowo pulsometru na ANT+ Spróbuj "record activity" i bez klikania start wejdź w "settings" po lewej u góry
wkg Napisano 19 Września 2019 Autor Napisano 19 Września 2019 A ja mam w tym miejscu tylko bąbelek powietrza pod niedokładnie założoną folią Nie mam ANT+ (Huawei P Smart). Myślę, że to jakiś problem z BT. Nie znam się na tym dokładnie ale jest BT i BT Smart (BTO ??) i w tym pierwszym paruje się urządzenia w menadzerze BT w telefonie a w tym drugim nie :/ Strava widzi, że po BT nic nie jest sparowane i nie pokazuje tej ikonki. Ale to tylko hipoteza. Stravę odinstalowałem i zainstalowałem od nowa, już mnie diabli biorą : ) A dokumentacji do Stravy nie ma.
Eazy Napisano 19 Września 2019 Napisano 19 Września 2019 Z tego tematu wynika, że ten czujnik bez problemu działa pod stravą: https://forum.szajbajk.pl/topic/1353-pulsometr-strava/ Z tego co pamiętam to trzeba najpierw podłączyć czujnik pod BT telefonu (musi być założony, zwilżony zgodnie z instrukcją, żeby dawał sygnał i żeby BT go wykrył) i dopiero wówczas powinna pojawić się opcja czujników w Strava.
wkg Napisano 19 Września 2019 Autor Napisano 19 Września 2019 Czyli piszesz o starym BT a nie o BT Smart. Tam się parowało w telefonie. Tymczasem się trochę wyjaśniło: From your ticket description, it appears you may be writing in about connecting a sensor directly to the Strava app via bluetooth or ANT+, if this is not the case please let us know. Thank you for contacting Strava. On 8/28 we removed the ability to pair Bluetooth and ANT+ sensors directly with the Strava phone app. While this update will reduce crashes for millions of athletes, we understand that it will be disappointing for the athletes who do use the feature. The good news is that you can still easily record your activities with sensor data using the Wahoo Fitness app. It works with both sensor types and can automatically upload your activities to your Strava account. We appreciate your understanding and if you have any additional questions please reach out, otherwise your ticket will automatically be closed after three days. Nie wiem, dlaczego to miało zapobiegać wypadkom, przecież puls był widzialny po jeździe jako średnia na trasie i segmentach. Morał z tego taki, że jak ktoś - np. @TheDamiX ma to niech nie wgrywa updateów
Eazy Napisano 19 Września 2019 Napisano 19 Września 2019 Coraz lepiej Najpierw zerwali współpracę z Relive a teraz jeszcze to do kompletu.
wkg Napisano 19 Września 2019 Autor Napisano 19 Września 2019 A ja się męczyłem 3 dni zanudzając forum W sumie to rybka, Strava i tak jest offline, można i przez Wahoo czy Decathlon albo Endomondo przenosić. Nie wiem, dlaczego oni nie chcą tego pokazywać w czasie rzeczywistym bo nie wierzę, że chodzi o wypadki. Średnią prędkość i odległość pokazują. Może nie chcą zatrudniać zbyt wielu programistów. Ale czasem odpowiedzi zaimponowali - z pół godziny !
vpablov Napisano 19 Września 2019 Napisano 19 Września 2019 Nie dziwi taka sytuacja, chcesz korzystać z pełnej funkcjonalności to płać.
arek_wro Napisano 19 Września 2019 Napisano 19 Września 2019 5 godzin temu, wkg napisał: Fajnie, bo też myślę o Wahoo ... raczej Bolt niż Mini. To przy okazji zapytam - może sprawdzałeś - one działają po ANT+ z zewnętrznymi czujnikami np. kadencji producentów niezależnych czy trzeba kupować od Wahoo ? Wahoo działa z innymi czujnikami ANT+ bez najmniejszego problemu. Sprawdzone na kilku różnych czujnikach, a żaden nie jest od Wahoo. Ja mam inny problem z tą opaską. Po ANT+ wszystko działa, ale np. Zwift na androida nie obsługuje ANT+ i jeżeli chcę korzystać ze Zwifta na tablecie, to powinienem połączyć opaskę z tabletem przez BT. I tu jest problem, bo tablet opaski nie widzi. Czy BT smart i BT to generalnie to samo, czy muszę coś dodatkowo zainstalować?
wkg Napisano 19 Września 2019 Autor Napisano 19 Września 2019 Teraz, vpablov napisał: Nie dziwi taka sytuacja, chcesz korzystać z pełnej funkcjonalności to płać Bardzo dziwi. Blablacar pokazał jak bardzo To wcale nie jest pełna funkcjonalność - jest dostępna w większości darmowych apek. Płatne są inne ficzery. I ta - jak sie okazało zawsze była darmowa - dopóki była. A teraz nawet ją skasowali nawet w najdroższym pakiecie.
vpablov Napisano 19 Września 2019 Napisano 19 Września 2019 nie skasowali, u mnie nadal jest dostępna.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.