Skocz do zawartości

[Długie Rękawiczki] do jazdy w okolicy temperatury 9 stopni.

kamar59

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jesień się zbliża temperatury spadają, a w krótkich rękawiczkach powiedzmy że komfort jazdy spada w okolicy 12 st jak dla mnie na dystansie 10 km i powyżej. A szukam rękawiczek z długim palcem, w okolicy cenowej do 100 zł. Co byście polecili z doświadczenia swojego.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Mam Rogelli Storm. Sprawdzają się w temp 5-15 stopni (idealnie około 10). Kosztują około 70 zł i je polecam. Jedyne co mi się nie podoba, to delikatne przetarcia materiału (po roku korzystania z nich).

• 2 tygodnie później...
Napisano

hej,

żeby nie zakładać nowego tematu napiszę tutaj.

Chcę kupić jakieś ręce na zimę od 0 do max -20, zimniej chyba u nas nie ma :P

Co sądzicie o mechanix m pact 2? szukam czegoś w tej cenie

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Mechanixy fajnie wyglądają, ale to nie są rękawice rowerowe. Nie mówię, że je to dyskwalifikuje, ale zwróć uwagę, że typowe rękawice rowerowe mają długie palce i specjalnie profilowaną okolicę kciuka. Chodzi o to, żeby trzymając kierownicę mieć możliwość wyprostowania palców żeby sięgnąć do klamki hamulcowej albo żeby kciukiem operować przy manetce. Przy mierzeniu najlepiej złapać jakąś rurkę. Może Mechanixy Ci podejdą a może nie, każdy ma inną długość palców w stosunku do długości dłoni. Ja kiedyś już się naciąłem, że kupiłem bardzo wygodne i precyzyjne rękawice, ale kiedy trzymam kierownicę rowerową to palce okazały się za krótkie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...