ProDigyXSTS Napisano 13 Września 2019 Udostępnij Napisano 13 Września 2019 (edytowane) Witam dzisiaj po krótkiej jeździe po asfalcie zatrzymałem się przed domem i nagle huk myslałem że opona mi wystrzelila. Patrze na amortyzator a tam uszczelka kurzowa wyszczeliła (po lewej stronie). Co mam zrobić w takiej sytuacji?oddać do serwisu? wepchnąć tą uszczelke i jeździć dalej jak bedzie wszystko ok? Amortyzator- Rockshox REBA rl sa P.S zdj nie moje ale tak samo wyglądało Edytowane 13 Września 2019 przez ProDigyXSTS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Września 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Września 2019 "Nam strzelać nie kazano" Włącz autokorektę bo trochę obciach.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 13 Września 2019 Udostępnij Napisano 13 Września 2019 Pytanie zależne od tego czy robiłeś kiedyś przegląd tego amortyzatora ? Jest to do ogarnięcia samemu Jednak jest ci potrzebne kilka rzeczy jak olej do dolnych lag ,nowe uszczelnienia ,bo stare prawdopodobnie pod wpływem czasu zwyczajnie się zużyło i stąd ten efekt Jak zrobić przegląd znajdziesz na stronie sram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 14 Września 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Września 2019 Też tak miałem w nowym amortyzatorze po niewiwlkim przebiegu. U mnie wystarczyło zdjąć dolne golenie, włożyć uszczelkę kurzową na swoje miejsce i skręcić wszystko w całość. Oczywiście przy okazji zrobiony mały przegląd, czyli nowy smar i olej do dolnych goleni. Od tamtej pory minęło pół sezonu i problem już nie wystąpił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 14 Września 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Września 2019 Uszczelka kurzowa nie strzela bez powodu. Komora powietrzna puszcza powietrze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 14 Września 2019 Udostępnij Napisano 14 Września 2019 (edytowane) Prawdopodobnie uszczelka która uszczelnia komorę negatywna i porusza się po shafcie do wymiany, częsta przypadłość. Edytowane 14 Września 2019 przez Sabarolus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProDigyXSTS Napisano 14 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2019 (edytowane) 14 godzin temu, piter614 napisał: Pytanie zależne od tego czy robiłeś kiedyś przegląd tego amortyzatora ? Jest to do ogarnięcia samemu Jednak jest ci potrzebne kilka rzeczy jak olej do dolnych lag ,nowe uszczelnienia ,bo stare prawdopodobnie pod wpływem czasu zwyczajnie się zużyło i stąd ten efekt Jak zrobić przegląd znajdziesz na stronie sram przegląd był robiony przed sezonem Edytowane 14 Września 2019 przez ProDigyXSTS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 14 Września 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Września 2019 Pytanie jak rzetelnie był zrobiony. Możliwe, że stan uszczelek oceniony na oko i zakwalifikowane jako dobre. No chyba, że przegląd to tylko przegląd bez wymiany części. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 15 Września 2019 Udostępnij Napisano 15 Września 2019 Najprawdopodobniej masz wyciek powietrza ze sprężyny do dolnej goleni. Zacznij od wymiany uszczelek w sprężynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi