Aramil Napisano 12 Września 2019 Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Rozglądam się za czymś, w czym mógłbym przechowywać zapasowe ogniwa i jednocześnie nie doklejać kolejnego duperela do roweru. Dobrym pomysłem wydaje się zapakowanie ich w lampki pozycyjne, ale niezbyt widzę coś co by się do tego nadawało. Nie mam zbytniej nadziei, ale a nuż ktoś coś podpowie Czy istnieją jakieś lampki, które działają czy raczej - zmieszczą ogniwa 18650 i jednocześnie mają maksymalnie 3W (przód)? Mile widziany sensowny rozkład światła (atest mi niepotrzebny, ale fajnie jakby było to coś zbliżonego do StVZO). Najlepiej jakby udało się złożyć zestaw przód+tył, ale na większość tras wystarczy mi tylko przód, zazwyczaj muszę wymienić ogniwo na maks pół godziny przed powrotem do domu. Aktualnie jeżdżę ze starym KLS Zoomer na diodzie 1W i jego strumień świetlny w zupełności mnie satysfakcjonuje. Problem jest tylko taki, że żeby wepchnąć do środka ogniwo musiałbym wytoczyć do niego nową obudowę, aktualna jest zbyt krótka żeby wepchnąć ogniwo, a zbyt długa żeby zrobić rozsądną przejściówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faja3 Napisano 13 Września 2019 Udostępnij Napisano 13 Września 2019 Zobacz coś takiego: ProX TAURUS lampka przednia 2 x T6 + COB LED Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Labell Napisano 13 Września 2019 Udostępnij Napisano 13 Września 2019 Magicshine z zewnętrznym pakietem albo jakakolwiek lampka zasilana z liiona + zewnętrzny pojemnik na ogniwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aramil Napisano 14 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2019 @Faja3 O, to jest bardzo dobry trop. Co prawda nieco drogo jak na zwykłe świecidełko i szkoda, że ten COB nie jest z przodu, ale ta dioda da duży punkt świetlny i latarka mieści dwa ogniwa. I zainspirowałeś mnie żeby wybrać się do sklepu turystycznego i pokombinować z lampkami na COB. @Labell Czy jesteś pewien, że odpisałeś we właściwym temacie? Ja szukam lampek pozycyjnych, nie do lokomotywy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faja3 Napisano 14 Września 2019 Udostępnij Napisano 14 Września 2019 Na allegro jest lepiej opisana. Może służyć za power bank i jest ładowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Labell Napisano 14 Września 2019 Udostępnij Napisano 14 Września 2019 @Aramil Napisałeś, że szukasz oświetlenia o mocy do 3W a lampka ledowa działająca z mocą 3W nie jest światłem pozycyjnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blueforce Napisano 14 Września 2019 Udostępnij Napisano 14 Września 2019 3w poboru prądu da ok. 250 lumenów, to wystarczająco dużo do zwykłej jazdy po zmroku( moje odczucie na podstawie jazdy z lampką convoy s2 w trybie 1 A), pozycyjne to np. 0,5 W lub mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aramil Napisano 14 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2019 @Faja3 Fakt. Choć nie potrzebuję tych funkcji na krótkich trasach, a w długich Li-202 zrobi to lepiej i waży 100gram, czyli w zasadzie nic przy większym bagażu. Lampka wygląda fajnie i nie zdziwię się jak to ją ostatecznie kupię, ale połowa jej funkcjonalności (w tym ogniwa poniżej 3Ah) jest mi po prostu niepotrzebna @Labell@Blueforce Te maksymalnie 3W było tam tylko po to, żeby ktoś nie wyskoczył z pomysłem kilowatowego reflektora. Do cytatu poniżej dodam jeszcze, że przez 90% czasu ta lampka chodzi w słabszym trybie (pełny wchodzi tylko gdy muszę przejechać dłuższy fragment gdzie jest ciemno, a nie chcę świecić po oknach czy oślepiać kierowców). W dniu 12.09.2019 o 19:06, Aramil napisał: Aktualnie jeżdżę ze starym KLS Zoomer na diodzie 1W i jego strumień świetlny w zupełności mnie satysfakcjonuje. Problem jest tylko taki, że żeby wepchnąć do środka ogniwo musiałbym wytoczyć do niego nową obudowę, aktualna jest zbyt krótka żeby wepchnąć ogniwo, a zbyt długa żeby zrobić rozsądną przejściówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.