HurtLocker Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Teraz, dran2 napisał: Nie zaufałbym czemuś z taką ilością "styropianu" na wierchu Polecam lekture testow roznych kaskow, wiedza nie boli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 11 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Test a zaufanie to dwie różne rzeczy. Nie podoba mi się ta forma i nie wzbudza mojego zaufania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeuszwlodarczyk Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Po każdej jeździe kask do worka ochronnego i do pralki, razem z ubraniami i butami na 15 minut w 30st C i 1000rpm. Wyjmuję praktycznie suchy, na następną jazdę zawsze gotowy i pachnący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HurtLocker Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Teraz, dran2 napisał: Test a zaufanie to dwie różne rzeczy. Nie podoba mi się ta forma i nie wzbudza mojego zaufania. To co innego, nie podoba Ci sie estetyka i z gory zakladasz ze produkt jest nietrwaly. Kierujesz sie powerzchownymi przeslankami ;). O gustach sie nie dyskutuje ale z praktycznej strony to dobry kask, mozna o tym przeczytac gdziekolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Września 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Poczucie humoru nie jest obowiązkowe ale ułatwia życie. Teraz, dran2 napisał: Ciebie zaraz wyłączę. Wystraszyłeś mnie, już nie napiszę w Twoim temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Gąbki-problem zapach, i ich trwałości dość ciekawie rozwiązał Met. Mają taką syntetyczną gumogąbkę czołową do kupienia osobno. https://velo.pl/stroje/kaski-i-akcesoria/wkladki-i-daszki/met/wkladka-zelowa-gelo2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Teraz, tadeuszwlodarczyk napisał: Po każdej jeździe kask do worka ochronnego i do pralki, razem z ubraniami i butami na 15 minut w 30st C i 1000rpm. Wyjmuję praktycznie suchy, na następną jazdę zawsze gotowy i pachnący. Czyścioszek . A poważnie to dla mnie byłoby szkoda kasy - woda, płyn, zużycie ubrań, butów... Dziwny jestem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HurtLocker Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Teraz, chudzinki napisał: Czyścioszek . A poważnie to dla mnie byłoby szkoda kasy - woda, płyn, zużycie ubrań, butów... Dziwny jestem? Tez wrzucam wszystko po powrocie od razu do pralki tylko najczesciej zapominam o wkladkach. Dobra rutyna kolegi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sbrd Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Ja mogę zasugerować Specialized Ambush Comp. używam już 2 sezon, bez najmniejszego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Kupujecie sobie te drogie markowe kaski i narzekacie na odpadające gąbki... A ja szczęśliwie użytkuję Rockridera za 90zł już od 3 lat i mimo żadnej konserwacji trzyma się dobrze (no może poza pokrętłem regulacji, ząbki padają powoli) waga może trochę większa od "markowych" ale wszystkie technologie, poza MIPS są na miejscu, wentylacja wystarczająco dobra. osobiście nie widzę sensu kupowania kasku droższego niż wystarczająco dobry, normy spełniają te same, a drogi kask może być "szkoda wyrzucić" w razie czego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Godzinę temu, piciu256 napisał: osobiście nie widzę sensu kupowania kasku droższego niż wystarczająco dobry Nie kupuj. Temat jest o gąbkach a nie sensie kupowania drogich rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.