dran2 Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Drugi raz w krótkim czasie rozkleiły mi się gąbki w Bell 4forty MIPS. Kask wraca do sklepu i muszę znaleźć jakieś zastępstwo. Myślałem o Giro Montaro, ale podobno też gąbki w nim starczają na miesiąc. Czy ktoś może to potwierdzić? Miał ktoś takie problemy z innymi kaskami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Osobiście mam od zawsze Uvexa i nigdy nie miałem podobnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Czyli nie tylko mój Bell ma ten problem... Myślałem, że tego nie uwzględniają na gwarancji i na własną rękę je zszyłem nie mogąc znaleźć nigdzie zapasowych do kupienia. Miałem poprzednio kask MET i nie było żadnego problemu z wkładkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HurtLocker Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Teraz, dran2 napisał: Miał ktoś takie problemy z innymi kaskami? Nie, wkladki w Foxie Flux zaczely drugi sezon i nie widac zadnych sladow zuzycia, zapasowe dostepne w ciaglej sprzedazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 U mnie gąbki z Northtec'a się porozklejały, ale gdzieś po roku używania. Zszyłem, a potem wymieniłem na Bontragera (całkiem pasowały) i po roku już widzę, że puszczają na krawędziach. Chyba na dwoje babka wróżyła, ale też bym nie pomyślał, że gwarancja to obejmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 A ja mam pytanie z innej beczki, czy zna ktoś sposób z pozbycia się nieprzyjemnego zapachu z pasków oraz gąbek w kasku? Wystarczy jedna jazda po praniu/myciu i zapach wraca.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Ozonowanie. Pod warunkiem, że masz ozoner. Dobre i na buty i na kaski i na pościel i na zabawki... Zabija roztocza i inne badziewie, usuwa zapachy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikpl72 Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Ja mam na to dość uciążliwą, ale - w moim przypadku skuteczną - metodę: Absolutnie pierwszą czynnością, którą wykonuję natychmiast po dojechaniu w miejsce docelowe (do domu, do dziennego punktu końcowego przejażdżki) - za pomocą papierowego ręcznika "wyciskam" i "odsączam" wszystkie gąbki w kasku z zawartości potu,tak aby były prawie suche. Przy takiej procedurze wystarczy raz na jakiś czas przepłukać gąbki (zimną aby nie niszczyć kleju!) wodą i kask w zasadzie cały czas pozostaje "w 99% świeży". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Gąbki/paski jaki i inne rzeczy rowerowe musza wysychać we w miarę sprzyjających warunkach, jak ktos nie bedzie tego pilnowal (np zmyka mokry kask w szafce) to nie ma opcji, co by nie robić, bedzie smierdzial. Moje doswiadczenia z kaskami sa takie, ze ...każde wkladki sie wczesniej czy pozniej rozlatują, pytnaie tylko jak czesto ktos używa kasku i jak mocno pociska ... Jezdze mniej weicej codziennie (w tym roku z tego co widze jechalem do tej pory 390 razy), przewaznie na tygodniu po dwa razy dziennie i zawsze daje na maxa - co znaczy kask w środku przewaznie mokry, mimo iz zawsze mam jakas czapeczke na glowie pod kaskiem ( w lecie tez uzywam potowki czapczki z deca). Zawsze zostawiam go w przewiewnym miejscu, Wkaldki w ZeroRH+ ZY starczaja mi na ok 2 lata. Pozniej zaczynaja sie rozpadac.... najlepszy kask to taki do ktorego mozna kupic dodatkowe wkladki, do ZEroRH+ wkladki sa dosc tanie ale...w polsce ciezko dostać..w Italli bez problemu ale za wysylke licza 20 czy 30 euro juz nie pamietam... Tak czy siak Dobry kask to drogi kask, Drogi kask to trwalsze wkladki, ale i tak kupujac kask najlepiej kupic do niego dodatkowe wkladki i na pare lat problem z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Września 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Teraz, cinol123 napisał: co by nie robić, bedzie smierdzial. a i nowe życie można wyhodować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Sprawdzilem wlasnie, i do ZErorh+ ZY wkladki kosztuja 11euro .... a wysylka 25 euro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 11 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Rozumiem że gąbki nie są wieczne, ale 2-3 miesiące to jednak przegięcie. Rocznie bym wydał na gąbki tyle co na kask.@michuuu @dominikpl72 @cinol123 @cervandes @siejak1 Temat nie jest o smrodzie i byłbym wdzięczny za założenie sobie własnego wątku w którym będziecie mogli o nim pogadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Teraz, dran2 napisał: Rocznie bym wydał na gąbki tyle co na kask. Kup lepszy kask :> Polecam ZEroRH+ ZY, lekki, mega wygodny, trwały.... 3 miesiace dla gąbek to jakis sh*t i żart. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Września 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Teraz, dran2 napisał: byłbym wdzięczny za założenie sobie własnego wątku W piaskownicy też nie pozwalałeś się bawić swoim wiaderkiem innym dzieciakom? Zluzuj majty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HurtLocker Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Teraz, cinol123 napisał: Tak czy siak Dobry kask to drogi kask, Drogi kask to trwalsze wkladki, ale i tak kupujac kask najlepiej kupic do niego dodatkowe wkladki i na pare lat problem z głowy. Owszem, nie piore wkladek w foxie po kazdym tripie, zawsze sa mokre, robie to raz w miesiacu, nic nie smierdzi. Dobrej jakosci wkladki beda bazzapachowe i antybakteryjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 11 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Szukam czegoś pod MTB, ale faktycznie wybór lepszego kasku jest jednym z celów założenia tego wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Teraz, HurtLocker napisał: Dobrej jakosci wkladki beda bazzapachowe i antybakteryjne smiem wątpic, jesli nie będziesz pilnowal zeby wysychal szybko... a jak wejdzie w te gąbki zapach mokrej sciery, to nawet ozonator nie da rady tego wygnac :PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HurtLocker Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Teraz, dran2 napisał: Szukam czegoś pod MTB, ale faktycznie wybór lepszego kasku jest jednym z celów założenia tego wątku. Fox Flux jest jak najbardziej MTB Teraz, cinol123 napisał: smiem wątpic, jesli nie będziesz pilnowal zeby wysychal szybko... a jak wejdzie w te gąbki zapach mokrej sciery, to nawet ozonator nie da rady tego wygnac :PP Mozesz watpic, nikt nie zabrania :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Teraz, dran2 napisał: Szukam czegoś pod MTB, ale faktycznie wybór lepszego kasku jest jednym z celów założenia tego wątku. Jesli Cena ZEroRH+ ZY jest do zaakceptowania, to zaklikaj do sklepu 3athlete_shop, oni sprzedaja te kaski w Polsce, i kiedys zorganizowali mi 4 komplety wkladek za jakies rozsadne pieniadze. Od razu bym zapytal o dodatkowy komplecik lub Dwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 11 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Teraz, michuuu napisał: W piaskownicy też nie pozwalałeś się bawić swoim wiaderkiem innym dzieciakom? To nie jest piaskownica, jestem dorosłym człowiekiem który złożył wątek na temat konkretnego problemu a tona powiadomień nie na temat mi przeszkadza. Teraz, HurtLocker napisał: Fox Flux jest jak najbardziej MTB Nie zaufałbym czemuś z taką ilością "styropianu" na wierchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Teraz, HurtLocker napisał: Mozesz watpic, nikt nie zabrania :). Panie, to jeet Pewne, wszysko czego nei dosuszysz zaczyna smierdziec. A kask nie jest mokry tylko od wody... Zrob test ;-) zamknij mokry kask w szafie z 3-4 razy w ciagu jednego tygodnia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 11 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Teraz, cinol123 napisał: Jesli Cena ZEroRH+ ZY jest do zaakceptowania, Jego przeznaczenie i forma jest dla mnie nie do zaakceptowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Września 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Teraz, dran2 napisał: a tona powiadomień nie na temat mi przeszkadza. Wyłącz powiadomienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HurtLocker Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Teraz, cinol123 napisał: Panie, to jeet Pewne, wszysko czego nei dosuszysz zaczyna smierdziec. A kask nie jest mokry tylko od wody... Zrob test ;-) zamknij mokry kask w szafie z 3-4 razy w ciagu jednego tygodnia... To jakies ekstremum, mysle ze po takim eksperymencie wszystko zaczeloby smierdziec. Schnie samo z siebie na polce. Ale rozumiem do czego zmierzasz i zgadzam sie, ze bez przewiewu bedzie brzydko pachnialo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 11 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Teraz, michuuu napisał: Wyłącz powiadomienia. Ciebie zaraz wyłączę. Jest na tym forum jakaś moderacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.