voio77 Napisano 8 Września 2019 Udostępnij Napisano 8 Września 2019 Witam wszystkich, Posiadam rowerek kross hexagon v6 z amorkiem przednim SR Suntour SF-11-XCT-V3, chciałbym go wymienić na coś lepszego Myślę o jakimś powietrznym amorkiem o skoku 100, jeżdżę często po ciężkim terenie, lasy, wykopaliska, pełno błota itd, budżet określam 1500zl. Interesują mnie używki /nowki Co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blueforce Napisano 8 Września 2019 Udostępnij Napisano 8 Września 2019 Na pewno chcesz wydać tyle, ile kosztował cały rower? Najtańszy dobry będzie np. Sr Raidon, forumowicz @ACTIVIA może ma jakieś okazje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voio77 Napisano 8 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2019 Mam juz ten rower parę lat i wymieniłem prawie w nim wszystko co możliwie oprócz kol i amora. Dlatego teraz myślę żeby zafundować dobrego amora. Więc proszę o pomoc. Włożyłem juz trochę kasy w ten rower i nie opłacala mi się przestać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 8 Września 2019 Udostępnij Napisano 8 Września 2019 4 minuty temu, Blueforce napisał: Na pewno chcesz wydać tyle, ile kosztował cały rower? Najtańszy dobry będzie np. Sr Raidon, forumowicz @ACTIVIA może ma jakieś okazje. 100x wolałbym chociażby to: https://www.rosebikes.pl/rock-shox-recon-silver-tk-solo-air-disc-poploc-26-suspension-fork-2666303?product_shape=black&article_size=26"%2C+100mm+of+travel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 8 Września 2019 Udostępnij Napisano 8 Września 2019 W tych pieniądzach recon, reba, fox rhythm a jak poszukasz to i performance. Oczywiście mowa o nowych. Jednak ze względu na przestarzałą ramę i koło bez TA będziesz skazany na xc30 Gold ew. Judy lub jak się trafi recona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voio77 Napisano 8 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2019 Teraz, Dokumosa napisał: W tych pieniądzach recon, reba, fox rhythm a jak poszukasz to i performance. Oczywiście mowa o nowych. A którego w pierwszej kolejnośći poszukiwać? Byłbym wdzięczny jakbyś mi napisał od najlepszego do najgorszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 8 Września 2019 Udostępnij Napisano 8 Września 2019 Do tej ramy jak znajdziesz recona Gold to będzie git. Xc30 gold będą mieli w piwnicy rowerowej. Wszystkie foxy do ramy z główką poszerzaną. Rany też raczej w sklepie już innej nie znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voio77 Napisano 9 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Myślałem o rs reba? Będzie okej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Września 2019 Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Jeśli znajdziesz rebę pod prostą rurę i szybkozacisk to będzie jak najbardziej OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 9 Września 2019 Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Teraz, voio77 napisał: Myślałem o rs reba? Będzie okej? Jakikolwiek pełnoprawny amortyzator w miejsce uginacza będzie ok. Problem w tym, że szukasz już praktycznie "zabytku", bo jak mniemam skoro masz rower kilka lat to jest on na kołach 26", do tego prosta sterówka i mocowanie koła na szybkozamykacz. To jest obecnie kombinacja, której już się nie spotyka poza "atrapami" do najtańszych rowerów, takimi samymi jak to co masz obecnie. Trzeba szukać po sklepach ostatnich sztuk, leżaków magazynowych albo popatrzeć na rynek wtórny. Tu nie ma co polecać, bo dostępność danego modelu może być zupełnie przypadkowa albo żadna. Bierzesz co jest, ma dobrą cenę i dobry stan. Jak już ktoś wyżej zasugerował - to nie jest sprzęt, w który warto wkładać jakiekolwiek większe pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Września 2019 Udostępnij Napisano 9 Września 2019 dla 26" z nowych leżaków kupi się jeszcze spokojnie recona, revela czy mańka (machette, mattoc), np. taki rodzynek: https://piwnicarowerowa.pl/rock-shox-revelation-rl-26-motion-control-1-1-8-d,3,1242,22852 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voio77 Napisano 22 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2019 Jaki mogę mieć największy skok amortyzatora w tym rowerku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 22 Września 2019 Udostępnij Napisano 22 Września 2019 Taki jak był fabrycznie +10% max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_321 Napisano 18 Października 2019 Udostępnij Napisano 18 Października 2019 szukaj tylko REBY, nawet używana - zrobisz serwis i będzie lepsza niż nie jeden nowy innej firmy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 18 Października 2019 Udostępnij Napisano 18 Października 2019 Tylko gorzej jak trafi sie mu reba z przetartymi lagami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 18 Października 2019 Udostępnij Napisano 18 Października 2019 Nowy rower, ma również zupełnie inną geometrię, koła 27,5/29, nowsze rozwiązania(a nie atrakcje typu suport na kwadrat), szerszą kierownicę itp. Przemyśl 10 razy, czy oby na pewno nie lepiej kupić inny rower, nie mówie że odrazu nowy, zmiana bedzie na plus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.