Gość Napisano 8 Września 2019 Udostępnij Napisano 8 Września 2019 Niestety kupiona na olx czy Allegro nawigacja ma już stary akumulator, który się szybko wyczerpuje. Zamiast deklarowanych przez producenta 16 h aku starcza na 9-10. Wczoraj doświadczyłem tego. Zapisaną trasę uzupełniłem w gpsies.com, ale niestety nie była widoczna, dopiero po szukaniu w necie znalazłem to http://www.goultra.pl/korekta-straconego-sladu-gps/. I rzeczywiście pod datą 2010-01-01 znalazłem swoja trasę. W Endomondo jest opcja jej edytowania i zmiany daty, co tez zrobiłem. Ale sprawdziłem że można to zrobić także w programie Gpx Track Editor, bo tak widać że data uzupełnionego pliku jest j.w. Co jeszcze można zrobić w podobnej sytuacji? Gdy bateria w nawigacji zaczyna padać można włączyć zapis trasy aplikacja w smartfonie, a potem połączyć ślady. Natomiast co zrobić z samą baterią? Nowa to ok. 50 PLN. Albo wozić Powerbank Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huskarl Napisano 11 Września 2019 Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Chce ci się bawić w ciągłe naprawianie tras? Życie jest za krótkie. Kup power bank jakiś mały za 30zł i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Września 2019 Udostępnij Napisano 12 Września 2019 7 godzin temu, huskarl napisał: Chce ci się bawić w ciągłe naprawianie tras? Życie jest za krótkie. Kup power bank jakiś mały za 30zł i tyle. Mam powerbank. Tylko zastanawiam się czy kupować baterię, , bo jednak PB trzeba podłączać. Poza tym zbliza się okres zimowy. W niskich temperaturach pojemność akumulatorów LiPo gwałtownie spada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Września 2019 Udostępnij Napisano 20 Września 2019 W dniu 12.09.2019 o 06:04, Thomlodz napisał: Tylko zastanawiam się czy kupować baterię, , bo jednak PB trzeba podłączać. jednak zainwestowałem 45 PLN w nową baterię. Z dusza na ramieniu rozebrałem nawigację, odkleiłem stara baterię (przymocowaną do tylnej pokrywy obudowy klejem przypominającym ten z taśmy dwustronnej) i przyklejone do niej klejem termotopliwym gniazdo karty pamięci (kto to wymyślił???), potem zainstalowałem nową. Na szczęście wszystko działa jak powinno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.