Kuba95 Napisano 6 Września 2019 Napisano 6 Września 2019 Witam Fox nie udostępnia żadnej dokumentacji serwisowej, jednak słyszałem, że jakaś nieoficjalna dokumentacja krąży w sieci. Może ktoś coś wrzuci? Potrzebowałbym info na temat Foxa RP23 200x57, głębokość, ciśnienie ifp itp. Cytuj
Ilia Napisano 7 Września 2019 Napisano 7 Września 2019 Jak chcesz ustawić głębokość tłoka IFP, odkręć zaworek, potem skręć tłumik bez oleju i ściśnij do samego końca. Potem otwórz tłumik i wciśnij ten tłoczek jeszcze ze 2 mm. W trochę nowszym Foxie ciśnienie jest 200 - 250 psi. Jak nie znajdziesz odpowiedniego ciśnienia to napompuj najpierw do 200. Jak będziesz słyszeć jakieś dziwne dźwięki lub damper nie będzie poprawnie pracować zwiększaj po 20 psi. Tyle mogę na szybko podpowiedzieć. Rozumiem, że masz końcówkę do IFP. Cytuj
Kuba95 Napisano 9 Września 2019 Autor Napisano 9 Września 2019 A nie jest tak że jak mam boost valve 175, to komore ifp mam pompować na 175psi? Cytuj
Ilia Napisano 17 Września 2019 Napisano 17 Września 2019 Raczej nie. Skąd w ogóle wziąłeś to 175? Cytuj
Kuba95 Napisano 18 Września 2019 Autor Napisano 18 Września 2019 Na puszcze jest napisane Boost valve tune 175, na którymś forum polecali nabijać według tej wartości. Teraz jeszcze przy okazji platforma przestała działać, po paru solidnych zjazdach (na zjazdy ją wyłączałem). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi