Żbik Napisano 29 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Nareszcie coś, co nie zrujnuje domowego budżetu, a pozwoli zbudować bardzo lekkie koła. Czy ktoś miał już je w rękach lub jeszcze lepiej ma w kołach? Jakieś opinie? V: - http://www.allegro.pl/item144518824_piasta...ight_118g_.html - http://www.allegro.pl/item144739214_piasta..._sh_205_g_.html Disc: - http://www.allegro.pl/item144523570_piasta...ight_146g_.html - http://www.allegro.pl/item144531475_piasta...ht_239_gr_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cub_S Napisano 29 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Mysle że pojawienie się tych piast , na pewno wzbudzi spore zainteresowanie wśród WW nie mających 4-ro cyfrowych sum do przeznaczenia na same piasty Pierwsze spostrzeżenie - Amercian Classic z innym nadrukiem i z tego co wyczytałem na aukcji to tak podobno jest :arrow: Mam na tyle AC 205 i jestem bardzo zadowolony mimo iż jestem jej drugim właścicielem , kumpel scigal sie na niej i zrobił na niej ok 4000 km . JA odkupiłem kółko na tej piaście i dalej śmiga jak nowe może w trakcie sezonu 2007 gdy pista mocno dostanie w cztery litery po jakiś błotnistych maratonach to poprostu kupie nowe łożyska i wymienie No i waga bbbbaaardzo zadowolająca pzdr Cub_S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 29 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Moim zdaniem te tylne piasty to wypełnienie brakującego ogniwa w montażu lekkich i relatywnie tanich kół. Za mniej niż 1000zł możemy złożyć koła o masie minimalnie przekraczającej 1400g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmita Napisano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Piasty prezentują się naprawdę świetnie W miarę przystępna cena Świetna waga jednak kołnierze wydają się zbyt wychudzone (moim zdaniem oczywiście) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 jednak kołnierze wydają się zbyt wychudzone (moim zdaniem oczywiście) Chude i wysokie. Ciekawe jak wyglada sprawa z wytrzymaloscia... w przyszlym sezonie planuje wymiane kol i zaciekawily mnie te piasty.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezerter Napisano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 A jak wygląda sprawa bębenka w tych piastach? Chodzi mi o to czy nie przeskakuje i nie zacina się, bo nie powiem wygląda to interesująco i w dodatku taniej niż American Classic ktorego tylnia piasta pod tarcze kosztuje na Allegro ponad 500zł. Link do AC AC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 naprawdę ciekawa oferta:) Na przód rewelka a tył... hm.. ciekawi mnie bębenek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 kiedys przeczytalem test pias american classic i ich wlasciciel mial problem z tylna piasta - luz na bębenku. jesli chodzi o lekkie i tani piasty to jestem ich przeciwnikiem: kupilem piaste reborn rh + za 289 zł. wazyla 265 gram. miala aluminiowy bębenek, 4 maszynowki, mechanizm zapadkowy na 5 zapadek i oś alu o duzej srednicy wiec wygladala bardzo solidnie. po przejechaniu 20 km na asfalcie (spacerek w miescie) kolo przestalo sie kręcic. rozebralem kolo po drodze (kolnierz byl demontowalny po odkreceniu imbusem). oś sie nafrezowala (chyba krawędzią lozyska). po skreceniu dojechalem do domu. obejrzalem piaste w domowych warunkach jeszcze raz. dzialala. nastepnego dnia mialem wypad z kolegą. ujechalem 5 km - mechanizm zapadkowy przesal zazebiac. znowu rozbiorka kola w warunkach polowych. z prrzepuszczającym sprzeglem dotarlem do domu. kolo wyslalem na reklamacje. zostala uznana. dostalem zwyklego reeborna i roznice w cenie. a tak wogole - zdecydowanie odradzam kupowanie tylnych piast reborna! zamiennik tez jest wadliwy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.