jarredphp Napisano 3 Września 2019 Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Cześć, mam pedały shimano PD-M505, jakich szukać do nich butów i bloków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 3 Września 2019 Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Wygodnych, dopasowanych butów z blokami Shimano ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Września 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Teraz, jarredphp napisał: akich szukać do nich butów Wygodnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarredphp Napisano 3 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Czyli każde shimano podejdą? i każde bloki? np. takie są w decathlonie teraz: https://www.decathlon.pl/buty-roadc-520-spd-id_8510114.html?utm_source=convertiser&utm_medium=affiliate&utm_campaign=2296&cvrid=2296&cvrsid=171763 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 3 Września 2019 Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Ano nie, nie napisaliśmy precyzyjnie. To musza być bloki SPD mtb. A te z linka to szosowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 3 Września 2019 Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Nie mąć. Szosowy system to SPD-SL. Te z linka to normalne buty SPD, w razie wątpliwości wystarczy popatrzeć na zdjęcie podeszwy. Buty będą pasować. Bloki powinieneś mieć z pedałami, a jeśli nie, to potrzebujesz klasyczne Shimano SH51 albo SH56 jeśli chcesz wielokierunkowe wypinanie. Ewentualnie jakieś kompatybilne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarredphp Napisano 3 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Acha, a coś takiego? https://allegro.pl/oferta/shimano-buty-spd-rowerowe-sh-me200-czarno-biale-44-7392073237 some1, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 3 Września 2019 Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sbrd Napisano 4 Września 2019 Udostępnij Napisano 4 Września 2019 Buty przymierz. Każda firma trochę się jednak różni w kwestii rozmiarów. Szczególnie Shimano (zaniżone rozmiary) czy SIDI (tu jakieś specyficzne wymiary wkładki...). Ja zaczynałem w butach Specialized. Były dla mnie idealne pod każdym względem: długość wkładki, szerokość czy wysokość podbicia. Szukając kolejnych butów uparłem się na SIDI Buvel, jednak nigdzie nie mogłem ich przymierzyć. Kolejne były Diadora, ale te były ciasne od góry po zapięciu. Pojechałem do sklepu kupić Northwave. Te z kolei też mi nie przypasowały. Stopa źle mi się w nich układała. Ostatecznie kupiłem Bontrager Rhythm. Buty idealne na moja stopę. Z moich obserwacji wynika, ze większość ma strasznie wąskie podeszwy, co wybitnie mi nie leży. Jeżeli to Twoje pierwsze buty, sądzę, ze wystarczą rzepy. System z klamrą czy BOA podnosi jednak trochę wygodę użytkowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monika1996 Napisano 5 Września 2019 Udostępnij Napisano 5 Września 2019 BOA najlepsze chociaż jedno pokrętło aby but miał. Rzepy trzymają mocno ale wygoda w BOA dużo większa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.