Miller348 Napisano 2 Września 2019 Napisano 2 Września 2019 Witam, niedawno zakupiłem używanego Foxa 34 160 2013, sprzedawca napisał, że w stanie bardzo dobrym, zero rys, skaz. Ukrył to stukanie, gdzieś w połowie skoku amortyzatora jest słyszalne i odczuwalne stukanie, pokrętło CTD chodzi dziwnie, przy przekręceniu z Climb na descend jest luz, potem ciężej. Co może być tam uszkodzone ? Jaki mniej-więcej koszt naprawy ? Opłaca się naprawiać czy odsyłać ? Cytuj
Galvatron Napisano 2 Września 2019 Napisano 2 Września 2019 Niektóre Foxy 32 i 34 z tego rocznika miały groźną wadę fabryczną: https://www.endurorider.pl/fox-wycofuje-rynku-modele-32-34-evolution-2013/ Cytuj
Miller348 Napisano 2 Września 2019 Autor Napisano 2 Września 2019 To są modele Evolution, ja mam float CTD, jeśli nawet nie mam dowodu zakupu to możliwa jest ta wymiana ? Cytuj
Miller348 Napisano 2 Września 2019 Autor Napisano 2 Września 2019 Napisałem do dystrybutora FOXa w Polsce, podobno wymiana w ramach reklamacji nie możliwa, a koszt wymiany przerasta koszt amortyzatora-1200zł. Cytuj
Galvatron Napisano 3 Września 2019 Napisano 3 Września 2019 Nawet w wypadku rzeczy używanej kupionej od osoby prywatnej możesz powołać się na rękojmię: https://www.ebroker.pl/wiedza/rekojmia-czyli-kiedy-mozesz-oddac-sprzedawcy-uzywana-rzecz/5201 Cytuj
Miller348 Napisano 3 Września 2019 Autor Napisano 3 Września 2019 Według dystrybutora w Polsce wymiana już nie możliwa. "Jak Pan widzi sprzęt jest z rocznika 2013 i wtedy były wezwania producenta do kontroli i ewentualnej wymiany tłumika. Obecnie nie ma już żadnej oferty w takim przypadku, zwłaszcza bez oryginału dowodu zakupu." A ze sprzedawca zero kontaktu... Cytuj
Galvatron Napisano 4 Września 2019 Napisano 4 Września 2019 To chyba niestety wtopiłeś. Sprzedawca wiedział, co Ci sprzedaje i dlatego teraz unika kontaktu. Cytuj
Miller348 Napisano 4 Września 2019 Autor Napisano 4 Września 2019 Dzięki wielkie za odpowiedzi, dzwoniłem pod numer na paczce, chyba podał fałszywy, odbiera ktoś, ale rzekomo to nie on. Pozostaje mi jego adres, dane osobowe i kontakt olx, na którym nie odpisuje. Koleś handluje amortyzatorami, pewnie także bubel. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi