Imiegabriel Napisano 1 Września 2019 Udostępnij Napisano 1 Września 2019 Witam. Chciałbym się dowiedzieć jaki amorek polecacie do 1000 zł pod xc ,może być używany ale w dobrym stanie. Moja waga 45 kg. Osobiście zastanawiałem się na manitou markhor (pszepraszam jeśli źle napisałem) lub używaną rebą. Za odpowiedzi z góry dziękuję ( jeżeli używki to proszę o linki to aukcji ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_321 Napisano 10 Września 2019 Udostępnij Napisano 10 Września 2019 cześć Od 2 lat w XC używam Reby, jest super, twardsza od FOX-a ale wytrzymała Wcześniej miałem FOX-a, bardziej komfortowy, ale po roku dostał luzy poprzeczne Na Santuora Epixona- a przypadkiem nie patrz - porażka - XC w jego nazwie to jakiś żarcik....Może wyższe wersje tej firmy dadzą radę, nie wiem Manitou nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imiegabriel Napisano 4 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Dzięki. Jeszcze się zastanawiałem nad sr suntour aion. Będzie dobry czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 4 Października 2019 Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Brat ma Markhora w rowerze i chodzi podobnie do mojej Reby, może nawet trochę lepiej. Ogółem bardzo przyjemny amortyzator, praktycznie nie wymaga żadnej ekstra regulacji (jak tokeny w RS) żeby chodził dobrze. Z Suntourów miałem okazję testować Raidona (niższy od Aiona) i Axona (wyższy), oba chodzą zauważalnie gorzej niż Reba i Markhor. Wydają się mniej czułe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 4 Października 2019 Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Mając 45kg wogóle nie patrz na amortyzatory z negatywną sprężyną stalową (wszystkie suntoury, niektóre manitou w tym zdaje się markhor). Mój niespełna 10. letni syn tyle waży i ciągle użeram się z epixonem (przerobiłem różne kombinacje twardości sprężyn i ciśnienia i ciągle kicha). Jeszcze napisz jaki rozmiar koła i jaka piasta to będzie łatwiej jakiś konkret wskazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 4 Października 2019 Udostępnij Napisano 4 Października 2019 @Dokumosa a jak przy takim jezdzcu z tłumieniem? Taki Epixon pracuje w miarę znośnie czy jednak jest mulasty? W RSie przy takiej lekkiej osobie tłumienie powrotu już dawało o sobie znać i robił się mułek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 4 Października 2019 Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Na razie mam problem z opanowaniem skoku i odpowiedniej charakterystyki sprężyny (żeby nie napisać twardości). Potem przyjdzie czas na tłumienie. Od biedy mam egzemplarz z dobrych lat i wymiana oleju nie stanowi wielkiego wyzwania. We współczesnych jest to niemożliwe. W RSie jak masz MC albo TK to zalej olej 2,5WT. 10min roboty a efekty wyraźnie odczuwalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imiegabriel Napisano 15 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Dzięki wszystkim za odpowiedzi ,ale zapytam o jeszcze jeden amortyzator Manitou machete. Będzie się nadawał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 15 Października 2019 Udostępnij Napisano 15 Października 2019 W wersji pro jak najbardziej. Wersja comp to negatywna stalowa, popychacze plastikowe i słabe aluminium 6065. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imiegabriel Napisano 15 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Dobra dzięki DOKUMOSA i to było ostatnie pytanie o amortyzatorach , a mam jeszcze o ramach więc napisze już tutaj Czy polecacie ramy mosso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 15 Października 2019 Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Czego oczekujesz i do czego ten rower ma być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 15 Października 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Zamykam. Być może padną cenne uwagi, a ktoś kto szuka opinii o ramach, nie będzie przecież szukał w temacie amortyzacji, więc na temat ram pytaj w innym dziale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.