krism4a1 Napisano 1 Września 2019 Udostępnij Napisano 1 Września 2019 Cześć Sprzedałem swoją szosę i zaczynam nowy projekt "2020" tym razem klasycznego maratonowca opartego o nową ramę Accent Peak 29 TA. Założeniem ma być napęd 1x xxx. Zastanawiałem się nad nową wersją SLX 7100, ale ku mojemu ignoranckiemu zdziwieniu odkryłem, że spece os Shimano wymyśliły w korbie "bezpośredni montaż tarczy, zamiast ugruntowanego starego montażu na cztery śruby. Moje pytanie to czy ktoś produkuje zamienniki takich tarcz w rozsądnych cenach? Lub czy w ogóle produkuje się zamienniki? Nie chodzi mi tu o to żeby szukać tanich podróbek, tylko zeby w razie czego mieć większy wybór np. ilości zębów itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Września 2019 Udostępnij Napisano 1 Września 2019 https://www.google.com/search?q=narrow+wide+direct+mount&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj2psf41a_kAhXS-yoKHcriCvgQ_AUIESgB&biw=1366&bih=657 Szukaj, na moje oko problemu być nie powinno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 1 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2019 ok, dzięki po ostatnich latach na szosie wypadłem z obiegu MTB, oszaleć można z tymi standardami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 1 Września 2019 Udostępnij Napisano 1 Września 2019 Przerabialem ostatnio 2x na 1x, zakupilem zebatke Garbaruk. Co prawda na 4 sruby ale maja rowniez DM. Zebatki te maja wyzsze zeby od innych (mi znanych) narrrow wide. Nawet z normalna przerzutka, bez sprzegla, nie widze mozliwosci zeby lancuch spadl z zebatki. Do tego oprocz tych "w cenie" opcji, jest jeszcze sporo zebatek "budzetowych". Takze nie masz sie co martwic, wybor jest duzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukwycz Napisano 3 Września 2019 Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Trzeba pamiętać, że z napędem shimano 7100 (12s) blat NW od 11 biegów nie będzie kompatybilny. Sam nie sprawdzałem, ale tak piszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 3 Września 2019 Udostępnij Napisano 3 Września 2019 W dniu 1.09.2019 o 14:30, krism4a1 napisał: Moje pytanie to czy ktoś produkuje zamienniki takich tarcz w rozsądnych cenach? Lub czy w ogóle produkuje się zamienniki? Nie chodzi mi tu o to żeby szukać tanich podróbek, tylko zeby w razie czego mieć większy wybór np. ilości zębów itp. Pytanie jakich kombinacji potrzebujesz. w grupie SLX masz 30, 32 i 34, w mojej opinii dla 99% użytkowników taki zakres wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.