Skocz do zawartości

[Korba SLX 7100] dostępność zamienników tarcz.

krism4a1

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Sprzedałem swoją szosę i zaczynam nowy projekt "2020" tym razem klasycznego maratonowca opartego o nową ramę Accent Peak 29 TA. Założeniem ma być napęd 1x xxx. Zastanawiałem się nad nową wersją SLX 7100, ale ku mojemu ignoranckiemu zdziwieniu odkryłem, że spece os Shimano wymyśliły w korbie "bezpośredni montaż tarczy, zamiast ugruntowanego starego montażu na cztery śruby.

Moje pytanie to czy ktoś produkuje zamienniki takich tarcz w rozsądnych cenach? Lub czy w ogóle produkuje się zamienniki? Nie chodzi mi tu o to żeby szukać tanich podróbek,  tylko zeby w razie czego mieć większy wybór np. ilości zębów itp. 

Przerabialem ostatnio 2x na 1x, zakupilem zebatke Garbaruk. Co prawda na 4 sruby ale maja rowniez DM. Zebatki te maja wyzsze zeby od innych (mi znanych) narrrow wide. Nawet z normalna przerzutka, bez sprzegla, nie widze mozliwosci zeby lancuch spadl z zebatki.

Do tego oprocz tych "w cenie" opcji, jest jeszcze sporo zebatek "budzetowych". Takze nie masz sie co martwic,  wybor jest duzy.

W dniu 1.09.2019 o 14:30, krism4a1 napisał:

Moje pytanie to czy ktoś produkuje zamienniki takich tarcz w rozsądnych cenach? Lub czy w ogóle produkuje się zamienniki? Nie chodzi mi tu o to żeby szukać tanich podróbek,  tylko zeby w razie czego mieć większy wybór np. ilości zębów itp. 

Pytanie jakich kombinacji potrzebujesz. w grupie SLX masz 30, 32 i 34, w mojej opinii dla 99% użytkowników taki zakres wystarczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...