nowy99 Napisano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 Czy ktos wie do czego sluza te sruby z boku zacisków a avidach? manuala nie moge znalezc a oczywiscie mnie korcilo i sprobowalem je pokrecic... myslelem ze to regulacji ogledlosci zacisków ale skonczylo sie wyciekiem płynu i odpowietrzaniem hamulcow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 To śruby łączące dwie połówki zacisku w całość, nie rusza się ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy99 Napisano 31 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) hmm a skad wyciek plynu w takim razie?? Edytowane 1 Września 2019 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 z oringu który jest pomiędzy połówkami zacisku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booby Napisano 1 Września 2019 Udostępnij Napisano 1 Września 2019 To się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Września 2019 Udostępnij Napisano 1 Września 2019 8 godzin temu, nowy99 napisał: hmm a skad wyciek plynu w takim razie?? Z zacisku, to całkiem oczywiste. Jakoś ten płyn działający na tłoczki, musi się znaleźć po dwóch stronach zacisku. Sprawdzaj teraz czy zacisk nie cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy99 Napisano 1 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2019 po skręceniu nic nie ciekło, trochę płynu jednak ubyło więc odpowietrzanie z wymianą płynu musiałem zrobić. Gdzieś wcześniej widziałem ktoś opisywał, że regulował precyzyjnie zacisk przez śruby z boku...no i mnie pokusiło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 1 Września 2019 Udostępnij Napisano 1 Września 2019 Teraz, nowy99 napisał: że regulował precyzyjnie zacisk przez śruby z boku...no i mnie pokusiło : Nie ma takiej możliwości,bo do tego nie służą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sbrd Napisano 2 Września 2019 Udostępnij Napisano 2 Września 2019 Chyba, że ten "ktoś" miał zacisk montowany na IS. Wtedy są śruby z boku. Nawet coś tam można nimi "poregulować". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawstorant Napisano 2 Września 2019 Udostępnij Napisano 2 Września 2019 (edytowane) Nie, nie można. Nie ma zacisków na IS (chyba, że jakieś antyki). Na IS montujesz adapter na sztywno a potem regulacja normalnie, śrubami mocującymi zacisk do adaptera. Co do opa, hurr som śruby se pokrence. Tyle poradników w internecie jak się reguluje i widzę taki temat już drugi raz w ciągu miesiąca. Edytowane 2 Września 2019 przez Lawstorant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi