nowy99 Napisano 31 Sierpnia 2019 Napisano 31 Sierpnia 2019 Czy ktos wie do czego sluza te sruby z boku zacisków a avidach? manuala nie moge znalezc a oczywiscie mnie korcilo i sprobowalem je pokrecic... myslelem ze to regulacji ogledlosci zacisków ale skonczylo sie wyciekiem płynu i odpowietrzaniem hamulcow. Cytuj
rkopec16 Napisano 31 Sierpnia 2019 Napisano 31 Sierpnia 2019 To śruby łączące dwie połówki zacisku w całość, nie rusza się ich. Cytuj
nowy99 Napisano 31 Sierpnia 2019 Autor Napisano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) hmm a skad wyciek plynu w takim razie?? Edytowane 1 Września 2019 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Cytuj
rkopec16 Napisano 31 Sierpnia 2019 Napisano 31 Sierpnia 2019 z oringu który jest pomiędzy połówkami zacisku. 1 Cytuj
Gość Napisano 1 Września 2019 Napisano 1 Września 2019 8 godzin temu, nowy99 napisał: hmm a skad wyciek plynu w takim razie?? Z zacisku, to całkiem oczywiste. Jakoś ten płyn działający na tłoczki, musi się znaleźć po dwóch stronach zacisku. Sprawdzaj teraz czy zacisk nie cieknie. Cytuj
nowy99 Napisano 1 Września 2019 Autor Napisano 1 Września 2019 po skręceniu nic nie ciekło, trochę płynu jednak ubyło więc odpowietrzanie z wymianą płynu musiałem zrobić. Gdzieś wcześniej widziałem ktoś opisywał, że regulował precyzyjnie zacisk przez śruby z boku...no i mnie pokusiło :) Cytuj
Quell Napisano 1 Września 2019 Napisano 1 Września 2019 Teraz, nowy99 napisał: że regulował precyzyjnie zacisk przez śruby z boku...no i mnie pokusiło : Nie ma takiej możliwości,bo do tego nie służą. Cytuj
sbrd Napisano 2 Września 2019 Napisano 2 Września 2019 Chyba, że ten "ktoś" miał zacisk montowany na IS. Wtedy są śruby z boku. Nawet coś tam można nimi "poregulować". Cytuj
Lawstorant Napisano 2 Września 2019 Napisano 2 Września 2019 (edytowane) Nie, nie można. Nie ma zacisków na IS (chyba, że jakieś antyki). Na IS montujesz adapter na sztywno a potem regulacja normalnie, śrubami mocującymi zacisk do adaptera. Co do opa, hurr som śruby se pokrence. Tyle poradników w internecie jak się reguluje i widzę taki temat już drugi raz w ciągu miesiąca. Edytowane 2 Września 2019 przez Lawstorant Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi