FlyFix Napisano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) Cześć, podczas ostatniej jazdy przestała mi działać blokada CTD w Foxie 32 Float 29 100 O/C CTD Evolution, 9 mm QR z roku 2012 . Po przejrzeniu forum doszedłem do wniosku że problem prawdopodobnie jest z kulka i sprężyną pokrętła. Podczas nieumiejętnego serwisu zapadła mi się śruba regulacji w tłumniku. Próbując delikatnie kombinerkami nie da się jej wyciągnąć do góry - jakby coś ją blokowało. Czy ma ktoś pomysł co się mogło stać i jak to naprawić ? Pozdrawiam Klaudiusz Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez FlyFix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 Zamiast kombinować, skontaktuj się z autoryzowanym serwisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonika Napisano 5 Września 2019 Udostępnij Napisano 5 Września 2019 Iglica wypadła z tłumika kompresji - ona jest tam wprasowywna. W tych tłumikach niestety nie można naciskać ręką od góry na pokrętło bo można mieć właśnie taki efekt, tak samo wyciąganie tłumika kompresji może się tak skończyć jeżeli ktoś go ciągnie zamiast wypychać ciśnieniem. Teraz trzeba rozebrać cały tłumik kompresji, poskładać go od nowa wprasowując przy okazji iglicę na klej/puszkę i potem to umiejętnie złożyć. Z zewnątrz nic nie zdziałasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlyFix Napisano 8 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2019 Hej dziękuje za bardzo fachową odpowiedź - teraz musimy przemyśleć czy opłaca się to naprawiaćw dosyć starym rowerze czy sprzedać jak uszkodzony bo to pewnie nie tania operacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 (edytowane) W dniu 5.09.2019 o 08:22, Fonika napisał: wprasowując przy okazji iglicę na klej jakiego kleju używasz??? A z innej beczki- montaż tego na wcisk to słaby pomysł.....przy tak mocnej sprężynie nad membraną ;-( Edytowane 4 Lutego 2020 przez woojj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maloud Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 (edytowane) Chyba mam podobny problem. Jak głęboko powinna wychodzić ta iglica? Równo z tą srebrną koroną? u mnie jest ok. 1 cm niżej Edytowane 14 Stycznia 2021 przez maloud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi