ostry2407 Napisano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 Mam pytanie do użytkowników poprzednich wersji jak sprawuje się IsoSpeed.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 Nieodczuwalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 KNKS, serio? Ostry2407, skąd zainteresowanie tym modelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 29 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 Podobają mi się rozwiązania Treka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 Gdybyś mnie pytał o opinię to powiedziałbym że żona miała Procalibra 6 WSD 2019. Bardzo ładny rower. Ale poza tym to dramat... Podczas 6 miesięcznej eksploatacji 4 razy był w serwisie na naprawach gwarancyjnych i przestał tam w sumie 6 tygodni... Ale żeby oddać sprawiedliwość serwisowi TREK to muszę przyznać że procedury napraw gwarancyjnych przebiegają sprawnie i wsyscy są bardzo mili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 Co się działo z rowerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 Dwa razy wymieniana była korba. Najpierw Race Face na Race Face, potem RaceFace na SLX. Póżniej zatarła się tylna piasta a potem do wymiany poszła kaseta+bębenek+piasta ( wszystko na dystansie niecałych 1800km. Dla porównania w moim Superfly6 nie psuło się nic na dystansie 5800km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 29 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 ach te niektóre wadliwe egzemplarze. Nie ma reguły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 Nie za bardzo rozumiem tę pobłażliwość. To jest marka premium a nie firma krzak jak rowery kupione w Auchan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 Ale ja nie jestem pobłażliwy. Wymieniłem oba Treki na modele konkurencji Problem z korbą Race Face był ogólnie znany dealerom, a producent zamiast ogłosić akcję serwisową i powymieniać wszystkim korby na kompatybilne z resztą napędu ( w tym wypadku SLX/XT), czekał aż użytkownicy zjawią się na serwisie z porysowaną ramą. Korba zaciągała łańcuch podczas przejścia z zębatki 26 na 36 tak drastycznie, że trzeba było wyciągać go za pomogą narzędzi. Przy takich atrakcjach blednie problem z jakością piast. Oczywiście Procaliber6 2020 jest już na NX, tak więc łańcucha nie powinien zaciągać... Chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 Pisałem to do kolegi Ostry2407. Scotty nie sprawiają problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 4 minuty temu, KNKS napisał: Ale ja nie jestem pobłażliwy. Wymieniłem oba Treki na modele konkurencji Problem z korbą Race Face był ogólnie znany dealerom, a producent zamiast ogłosić akcję serwisową i powymieniać wszystkim korby na kompatybilne z resztą napędu ( w tym wypadku SLX/XT), czekał aż użytkownicy zjawią się na serwisie z porysowaną ramą. Korba zaciągała łańcuch podczas przejścia z zębatki 26 na 36 tak drastycznie, że trzeba było wyciągać go za pomogą narzędzi. Przy takich atrakcjach blednie problem z jakością piast. Oczywiście Procaliber6 2020 jest już na NX, tak więc łańcucha nie powinien zaciągać... Chyba... A nawet SX - za to mogą sie pochwalić niższą ceną. Ten SX przeklęty zastępuje NXa, a zaraz NX wypchnie GXa z danych półek cenowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 52 minuty temu, Sabarolus napisał: a zaraz NX wypchnie GXa z danych półek cenowych. Prędzej Shimano SLX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 Czekam już na jedynkowego XT/SLX od Scotta. Ma być pod koniec września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 5 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2019 (edytowane) No i zakupiony i dzisiaj odebrany Trek Procaliber 6 model na 2020 Edytowane 5 Września 2019 przez ostry2407 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 5 Września 2019 Udostępnij Napisano 5 Września 2019 Świetny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 5 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2019 Teraz, TjakTomek napisał: Świetny kolor. w słońcu zmienia się w fiolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 5 Września 2019 Udostępnij Napisano 5 Września 2019 Wiem, to mój ulubiony od Treka na 2020. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 5 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2019 z moim rowerem przyszły jeszcze Supercaliber 9,9 AXS na 2020. IsoStrut robi wrażenie no i ten carbon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba24 Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 (edytowane) A spotkaliście się z przypadkiem, że rama w nowym modelu ma kolor szary metalik, jak w roczniku 2019, a osprzęt jak w 2020? Co w ogóle myślicie o tym modelu? Np. https://m.bruegelmann.de/trek-bikes-procaliber-6-matte-metallic-gunmetal-874308.html Edytowane 21 Stycznia 2020 przez Qba24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi