Serower00 Napisano 29 Sierpnia 2019 Napisano 29 Sierpnia 2019 Witam, szukam obręczy do roweru crossowego. Polecono mi dt r470 pod oponę 32mm, ciśninie 4-5bar. Ma ktoś może jakąś alternatywę dla tej obręczy? Chodzi o podobną masę. Kwestia wizualna też ważna. Pozdrawiam i dzięki za każdą poradę!
Habibek Napisano 29 Sierpnia 2019 Napisano 29 Sierpnia 2019 Ale dlaczego szukasz alternatywy? Za ciężka a Ty za lekki..? Za lekka a Ty za ciężki? Za droga, za tania?
Serower00 Napisano 29 Sierpnia 2019 Autor Napisano 29 Sierpnia 2019 Chce mieć jakiś wybór, kwestia wizualna też ważna. Poza tym, nie wiem jak z trwałością dt, jak wjadę na jakąś kamienistą ścieżkę. Teraz mam obręcze bardziej jak mtb (profil ~trapezowy).
Habibek Napisano 29 Sierpnia 2019 Napisano 29 Sierpnia 2019 Jeżdżę na kołach z obręczami RR 511db 28H (DtSwiss właśnie). Ważę 90kg, byłem na tych kołach na dwóch wyprawach (w sumie mają przejechane około 9 tys. km). Z sakwami zestaw razem z rowerem i ze mną ważył podczas ostatniego wyjazdu dokładnie 132kg. Obręcz waży 490gr, wielkie znaczenie ma staranność zaplotu koła, odpowiedni naciąg szprych, ale wierz, bądź nie, poruszam się po mieszanym terenie, od 9 tysięcy kilometrów (czyli od początku użytkowania kół), nie centrowałem ich, nie naciągałem szprych, obręcz jest pancerna. Koła jeżdżą w Anyroad-zie, w każdym terenie poza typowym mtb (bo zwyczajnie nie da się jechać, ale mam pewność, że dałyby radę). Ile ważysz?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.