Gość BlackFlage Napisano 27 Sierpnia 2019 Napisano 27 Sierpnia 2019 Witam! Przymierzam się do zakupu używanego roweru szosowego i natchnąłem się na taką oto ofertę: https://allegro.pl/oferta/rower-cannondale-caad-optimo-105-2018-r58-8366722779 Tutaj rodzi się moje pytanie, czy te wgniecenie może mieć jakiś wpływ na użytkowanie roweru lub jego żywotność? Ponieważ oferta jest bardzo atrakcyjna, a sam rower jest całkiem nowy, dlatego to rodzi moje podejrzenia.
abdesign Napisano 28 Sierpnia 2019 Napisano 28 Sierpnia 2019 Zwróć uwagę na rozbieżności opisu i zdjęć i dopytaj.
Charvel Napisano 28 Sierpnia 2019 Napisano 28 Sierpnia 2019 Naprawdę nie nurtuje Cię, dlaczego ktoś rower za który dał 9 miesięcy temu 5k, sprzedaje ponad połowę taniej ? Skoro wg sprzedawcy wgniecenia nie mają wpływu na bezpieczeństwo/stabilność ramy, to zapyta się dlaczego nagle za rower za który dał 5000, chce teraz 1999zł
Garlock Napisano 29 Sierpnia 2019 Napisano 29 Sierpnia 2019 Sprzedającym jest lombard nie użytkownik. Ktoś nagle potrzebował szybkiej gotówki, wstawił rower do lombardu i nie wykupił. I lombard teraz to opycha. Wartość rynkowa roweru nie ma znaczenia. Sprzedaje za tyle, żeby zwróciły mu się pieniądze + odsetki.
wkg Napisano 29 Sierpnia 2019 Napisano 29 Sierpnia 2019 Pytanie co jeszcze poszło przy uderzeniu ... taka trochę rosyjska ruletka ...
abdesign Napisano 29 Sierpnia 2019 Napisano 29 Sierpnia 2019 W ogóle to nie jest jakaś skrajnie zaniżona cena za ten konkretny rower, co nie znaczy że nie okazyjna. Tak to już jest - wyjechał ze sklepu i stracił 20% wartości, ma klepniętą ramę stracił drugie 20%. A jak jeszcze to opis jest prawdziwy a nie zdjęcia... Tak na dobrą sprawę - używany napęd 5700 (o ile to 105'ka ze zdjęć) z korbą fsa - jeśli stan igła - 1000zł, hamulce pewnie przebrandowane najtańsze tektro ze 100zł, używane basic koła - wartości ich to chyba nie ma sensu opisywać ale powiedzmy 400zł, widelec pół karbon 300zł rama z wgniotką hmmm ... hmmm nie do wycenienia. No i sztyce pedały kierownice mostki - niech będzie że to 400zł - to ile to ma w całości niby kosztować? milion? Jakie ma znaczenie ile sobie cannondale policzył za rower rok temu, jeszcze dodatkowo biorąc pod uwagę że 15% ceny to napis na ramie... Taki rower da się złożyć za 2500zł bez wgniecionej ramy...
Pytanie
Gość BlackFlage
Witam!
Przymierzam się do zakupu używanego roweru szosowego i natchnąłem się na taką oto ofertę: https://allegro.pl/oferta/rower-cannondale-caad-optimo-105-2018-r58-8366722779
Tutaj rodzi się moje pytanie, czy te wgniecenie może mieć jakiś wpływ na użytkowanie roweru lub jego żywotność? Ponieważ oferta jest bardzo atrakcyjna, a sam rower jest całkiem nowy, dlatego to rodzi moje podejrzenia.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.