xrs Napisano 26 Sierpnia 2019 Napisano 26 Sierpnia 2019 Witam, proszę o poradę czym troszeczkę delikatnie rozszerzyć klocki w w/w hamulcu hydraulicznym z tyłu; pytam bo delikatnie mi przychamowywują koło na tarczy hamulcowej; czy wystarczy przekręcić trochę jakąś śrubkę regulacyjną? Rower ma 2 miesiące od zakupu. Cytuj
Gość Napisano 26 Sierpnia 2019 Napisano 26 Sierpnia 2019 To jest układ który sam ustawia się tak, żeby była lekka przerwa. Możesz zresetować tłoczki, czyli odkręcić zacisk, wyjąc klocki i wcisnąć tłoczki. W Twoim przypadku podejrzewam że to jednak kwestia regulacji samego zacisku. Trze o tarczę z jednej strony? Cytuj
xrs Napisano 26 Sierpnia 2019 Autor Napisano 26 Sierpnia 2019 (edytowane) powiem tak :-) wszystko w rowerach to ja bez problemu naprawiałem 15 lat temu, ale jak mi piszesz że mam tam jakies tłoczki zresetować czy wyregulować zacisk to może lepiej nie będę tego ruszał bez fachowca bo jak to widzę to strach to wogóle dotknąć żeby nie popsuć :-); ewentualnie może na YT coś pooglądam z czym to się je. Czyli jednak nie kwestia śrubeczki :-) Edytowane 26 Sierpnia 2019 przez xrs Cytuj
Lawstorant Napisano 26 Sierpnia 2019 Napisano 26 Sierpnia 2019 zacznij od ustawienia zacisku. Zacisk jest przykręcony na dwa imbusy, odkręcasz je lekko, żeby mógł sobie latać, zaciskasz mocno hamulec i dokręcasz. Działa w 90% przypadków. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi