kosmonauta80 Napisano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 Przymierzam się do zakupu bezprzewodowoego licznika z kadencją. Wytypowałem takie modele: SIGMA BC 14.16 VDO M4.1 Pytanie teraz czy jest sens dopłacać do VDO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pp516 Napisano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 Mam tę Sigmę w wersji bezprzewodowej STS. A nawet dwie, w dwóch rowerach. Spisują się bardzo dobrze. W wersji bezprzewodowej trzeba uważać, żeby nie zakładać licznika bezpośrednio obok lampki, bo taka lampka potrafi zakłócić działanie licznika. VDO nie ma zdaje się pomiaru temperatury, a Sigma ma, ja akurat często używam tej funkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmonauta80 Napisano 28 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Sprawdziłem. Oba urządzenia mają pomiar temperatury. Różnica w cenie (zakładając, że mam wersję z czujnikiem kadencji w zestawie) wynosi około 100 zł. Docelowo zamierzam jeszcze zakupić pulsometr (Sigma)na ten sam kokpit. Myślę, że te 100 zł lepiej będzie wydać na pulsometr. 2 urządzania tej samej firmy raczej nie będą się zakłócały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 20 minut temu, kosmonauta80 napisał: Docelowo zamierzam jeszcze zakupić pulsometr (Sigma Poszukaj zestawu zawierającego od razu wszystko co chcesz, wyjdzie taniej. Oprócz "zamkniętych systemów" opartych o kompatybilne tylko ze sobą zabawki danego producenta możesz jeszcze rozważyć licznik oparty o GPS i obsługę ANT/Bluetooth. Wtedy możesz mieszać ze sobą rożne liczniki, czujniki i pulsometry wedle uznania i zasobności portfela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmonauta80 Napisano 29 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2019 W dniu 26.08.2019 o 19:20, pp516 napisał: Mam tę Sigmę w wersji bezprzewodowej STS. A nawet dwie, w dwóch rowerach. Spisują się bardzo dobrze. W wersji bezprzewodowej trzeba uważać, żeby nie zakładać licznika bezpośrednio obok lampki, bo taka lampka potrafi zakłócić działanie licznika. Ile sekund mija zanim po ruszeniu zobaczysz aktualną prędkość? U mnie potrafi to zająć nawet 5 sekund. Niepokoi mnie to trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pp516 Napisano 30 Września 2019 Udostępnij Napisano 30 Września 2019 We wszystkich Sigmach które miałem też tak było. Nie wiedzę problemu. Chodzi zapewne o ustabilizowanie pomiaru. Bez tego gdybyś ruszał kołem np. na postoju a magnes byłby akurat w okolicy czujnika dostałbyś przekłamane wyniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmonauta80 Napisano 5 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2019 A co to za tryb, kiedy po kilku minutach braku aktywności wyświetla się nazwa licznika? Nie pytam o tryb Sleep, tylko ten pośredni. Niby licznik ma autostart (czujnik reagujący na ruch), ale czasami trzeba mocniej "trzepnąć", by zadziałało. Licznik Sigma ma jeden plus, jakim jest podświetlenie. Podczas wieczornego testu naprawdę przydał się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sholvakree Napisano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Zdecydowanie Sigma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmonauta80 Napisano 24 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2019 500 km przejechane i... Komunikat o słabej baterii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 24 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2019 Potwierdzam, że Przy Sigmie bezprzewodowej po włączeniu oświetlenia, licznik przestaje działać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.