niweja Napisano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2019 Witam. Posiadam zegarek Garmin Forerunner® 35, który jest sparowany z czujnikiem MAGENE założonym ka korbie. Po zgraniu treningu do garmin connect widzę wartości rytmu pedałowania. Chciałbym mieć jeszcze wartość "mocy" pedałowania. Czy muszę posiadać jakiś dodatkowy czujnik aby mieć tą wartość ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huskarl Napisano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2019 Moc można odczytać precyzyjnie z czujników w pedałach (Garmin vector 3) lub w ramieniach korby (Shimano dura-ace R9100 i podobne). Czujniki na hubach tylko przybliżają moc. Z resztą takie portale jak Strava czy Garmin coś tam próbują pokazać ale dokładność pewnie jest niewielka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niweja Napisano 23 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2019 @huskarl dzięki za szybką odpowiedź. Będę się skłaniał jednak ku bardziej budżetowej opcji. Czy taki czujnik się nada do obliczenia mocy? Czy jest to to samo co czujnik Megane ? Strava coś tam oblicza ale jak już napisałeś jest to raczej mało dokładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oldmonk Napisano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2019 3 godziny temu, niweja napisał: Po zgraniu treningu do garmin connect widzę wartości rytmu pedałowania. Widzisz kadencję Podlinkowany czujnik Garmina to jest to samo co już posiadasz. huskarl wymienił dostępne opcje - nowe, tanie mierniki mocy zaczynają się od 1000PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niweja Napisano 24 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2019 Dzięki, ustrzegliście mnie przed niepotrzebnym wydawaniem kasy na ten czujnik Szykuje się większy wydatek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklakiewicz Napisano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2019 Mam na stanie: - licznik Sigma (chyba) 12.12 - Garmin Vivoactive HR Jakie czujniki kadencji można spiąć z tymi urządzeniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 25 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Miałem Vivoactive HR i razem z nim działał czujnik ANT prędkości/kadencji z Decathlona. Myślę, że da się podłączyć każdy czujnik z ANT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.