macia22 Napisano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 Na razie bez cen. https://www.giant-bicycles.com/pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 Trance 2 27,5 i 29 dostały SLX 1x12 10-51 od Shimano. Po za tym żadnych większych zmian na pierwszy rzut oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 37 minut temu, TjakTomek napisał: Po za tym żadnych większych zmian na pierwszy rzut oka. No bez jaj. A ''Passat'' na kole 29 to co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 Nowość, ale ani trochę nie zaskakuje. Ot rynek wymusił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 Może i nie zaskakuje, ale zmiana spora Przez lata było tylko 27,5, więc to swego rodzaju przełom w tym modelu, bez względu na to, czy wymuszony przez rynek, czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 Passat? Trance od 2019 jest również w wersji 29 cali. Na inne modele nie patrzyłem, nie interesują mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 4 godziny temu, macia22 napisał: Na razie bez cen. Jak kogoś interesują, to są do znalezienia na innym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macia22 Napisano 22 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 31 minut temu, marcinusz napisał: Jak kogoś interesują, to są do znalezienia na innym forum. Link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 2 godziny temu, TjakTomek napisał: Passat? Reign Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 A, Regina! Faktycznie. Nie moja bajka, choć fajny rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 Reign: Cytat Seria 29:1 - 16499zł2 - 12499złSX - 14999złAdvanced Pro 1 - 22199złSeria 27:1 - 13999zł2 - 11999zł Trance: Cytat 1 - 16999zł1 GE - 13299zł2 - 11499zł3 - 8999złTrance 27:1 - 12799zł2 - 10799zł3 - 8999zł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 Trance 2 27,5 jest tańszy a z lepszym napędem. Niespotykane. 29 ta sama cena i też lepszy napęd. Coraz mniej dziwię się ogromnej lokalnej popularności tej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenzo Napisano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2019 A ktoś zna cennik dla Revolt'a? Swoją drogą nie ma GRX a dalej 105... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2019 (edytowane) Nie wiem jak inne, ale Revolt 2020 bez cen, a w zasadzie z cenami zagranicznymi, to wisi na amerykańskiej stronie już chyba od maja 2019. Oni tam wtedy mają "Early Release". Na pewno na początku czerwca już na nich jeździli: Stąd też poniekąd wynika brak GRX-a, bo wtedy jeszcze nie był dostępny. Niestety kolory na sezon 2020 są moim zdaniem dużo gorsze niż rok wcześniej. Analogiczny model 2019 wyglądał tak: Mam wrażenie, że to taka ogólna reguła - kiedy wchodzi nowy model roweru to jest ładny i ma równy osprzęt, ale są problemy z jego dostępnością, a kolejne edycje mają już zepsute malowanie, bo przecież "trzeba było coś zmienić", a że było dobrze, no to zmieniają na gorsze. To samo było z Meridą Big Nine. Rozważałem jej zakup jak wchodził nowy model, to jeszcze przed sezonem nie było ich w sklepach, a rok później już napisy szare zamiast białych, jakiś budżetowy Manitou zamiast chwalonego Fox-a itd. Edytowane 24 Sierpnia 2019 przez MD11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenzo Napisano 25 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Rozważałem zeszłoroczny (pomarańczowy model) ale do PL przedstawiciele Gianta nie chcieli go dla mnie sprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 25 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Za Giantem warto rozejrzeć się u naszych południowych sąsiadów. Mają wersje niedostępne u nas a także inną kolorystykę. Tak było z Trancem w ostatnich dwóch latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 25 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 15 godzin temu, kenzo napisał: Rozważałem zeszłoroczny (pomarańczowy model) ale do PL przedstawiciele Gianta nie chcieli go dla mnie sprowadzić Ja tak samo. Też do nich pisałem. Jeszcze szukałem go w UK, bo tam był dostępny w sklepach internetowych, ale być może za późno, bo widziałem już tylko małe rozmiary. Poza tym na większości stron podają, że Gianta trzeba odebrać osobiście, więc miałbym obawy o gwarancję przy wysyłce, a jednak trochę ten rower kosztuje. 10 godzin temu, TjakTomek napisał: Za Giantem warto rozejrzeć się u naszych południowych sąsiadów. Mają wersje niedostępne u nas a także inną kolorystykę. Możesz polecić jakieś sklepy? Szukałem na kupkolo.cz i na słowackich stronach, ale nic konkretnego nie mogłem znaleźć. Chyba mało było tych rowerów ogólnie. W tym roku pewnie będą mieć to samo, bo u nas też są dostępne prawie wszystkie wersje 2020, a z modeli 2019 pewnie już nic nie zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 Mieszkam 40km od granicy z Czechami, 50km mam do Słowaków. Zainteresowałem się tematem przypadkowo będąc w Ostravie i przechodząc koło salonu Gianta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 W dniu 25.08.2019 o 18:28, MD11 napisał: Możesz polecić jakieś sklepy? Szukałem na kupkolo.cz i na słowackich stronach, ale nic konkretnego nie mogłem znaleźć. Chyba mało było tych rowerów ogólnie. W tym roku pewnie będą mieć to samo, bo u nas też są dostępne prawie wszystkie wersje 2020, a z modeli 2019 pewnie już nic nie zostało. Kiedyś jak się rozglądałem za zakupem roweru, to znalazłem w Czechach sklep teamsport.cz z rowerami Gianta. Niedaleko od granicy (20km od Cieszyna). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 19 Października 2019 Udostępnij Napisano 19 Października 2019 Pojawił się na stronie XTC 3. W spcyfikacji jako amortyzator mamy Raidon. Patrząc jednak na zdjęcie i koronę widelca wydaje się, że to pomyłka i w tym modelu będzie można przetestować takie cudo: https://www.pinkbike.com/news/first-look-giant-manufactures-its-own-range-of-suspension-forks.html Jestem bardzo ciekaw tego widelca. Być może byłby lepszy od Raidonów i tych bidnych Judy w tych widełkach cenowych a porównywalny z Reconem Gold/Foxem Rhytmem. Swoją drogą bardzo ładne malowania i nawet nie głupio wycenione są tegoroczne XTC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 20 Października 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Października 2019 15 godzin temu, Sabarolus napisał: Jestem bardzo ciekaw tego widelca. Być może byłby lepszy od Raidonów i tych bidnych Judy w tych widełkach cenowych a porównywalny z Reconem Gold/Foxem Rhytmem. Ciekawe, kto to będzie dla nich produkował...Nie spodziewałbym się super technologii za małe pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 20 Października 2019 Udostępnij Napisano 20 Października 2019 Wg artykułu na Pinkbiku zarzekaja się, że sami. Obstawiam, że sami może lagi odlewaja, a tłumik zrobi ktoś inny? W sekcji komentarzy ktoś wspomina o poddostawcy DVO i dawnego Marzocchi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 20 Października 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Października 2019 Poddostawcą dawnego Marcoka byli Chłopcy I dziewczynki z Suntura, czyż nie? Dla DVO chyba też coś robili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 20 Października 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Października 2019 1 minutę temu, durnykot napisał: Poddostawcą dawnego Marcoka tak, ale w rocznikach 2009 - 2011 Druga rzecz to te nieszczęsne patenty Gianta. Zrobią swoje hamulce ale nie zrobią części do nich. Zrobią XTC ze sterami 1 1/4 góra i taper dół. Padnie ci widelec i nic innego tam nie wsadzisz oprócz nieszczęsnego Foxa. Adapteru też nie znajdziesz. Miałem ostatnio w serwisie węglowego XTC z tymi dziwnymi sterami Overdrive2 gdzie 1 1/4 jest u góry. Stery skiśnięte i rower czekał u mnie 6 tygodni aż w Czechach udało mi się znaleźć właściwe stery, a i tak pasowało tylko górne łożysko a dolne to zastąpiłem łożyskiem z mojej szosy. Zatem nie wierzę że nie będzie problemów z ich kolejnym patentem. Choćby weźmy na to uszczelki kurzowe. Kto je będzie robił? Nie zawsze 32 mm u jednego producenta odpowiada 32 mm u innego. Superlatyw ja tu nie widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 20 Października 2019 Udostępnij Napisano 20 Października 2019 Zobaczymy jak ludziska objeżdzą. Zapewne będą to tylko OEMy, niedostępne w normalnej sprzedaży (mogę się mylić). W takim wypadku Giant uszczęśliwi niektórych na siłę. Tak czy siak nie sądzę, aby miało być to gorsze niż Raidon czy inna Judy Silver. Na pewno daje plusa za ciekawy wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi