grzes941 Napisano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Witam. Robiłem dziś mały serwis w moim Aionie, wymiana sprężyny + czyszczenie, smarowanie i olej. Po złożeniu go do kupy okazało się, że nie działa mi blokada skoku, mogę kręcić, a ona nie reaguje. Dodam, że Rebound działa jak należy. Co może być przyczyną takiej dziwnej sytuacji kiedy kartidża nie dotykałem, nic z nim nie robiłem. Tylko komora powietrzna i sprężyna negatywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Czy dzialala ci przed serwisem.To jest wersja z blokadą przy koronie czy na kierownicy. Ponadto tłumiki te tak mają chwilowo gdy trzymałeś je odwrotnie lub poziomo. Po pewnym czasie jazdy powinno wszystko wrocic do normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzes941 Napisano 20 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 To jest wersja z blokadą przy koronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonika Napisano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Jak napisał Piotr, pewnie olej się przelał. Postaw go w normalnej pionowej pozycji sterówką do góry i poguinaj na otwartym kilkanaście razy i wtedy zobacz, powinno działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi