east12 Napisano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Zmuszony byłem w weekend odkręcić przednie koło. Przy ponownym zakręcaniu koło ustawiło się z 3 mm niesymetrycznie wg środka. Wcześniej nie było tego problemu od zamontowania w sklepie z serwisem. Odkręciłem koło jeszcze raz i "naciągając" górę palcami ułożyłem je powrotem symetrycznie. Potem z ciekawości zakręciłem je kiedy rower nie był do góry kołami ale w pozycji do jazdy. Ustawiło się znów idealnie(lub prawie idealnie). Koło na 2 śrubkach, piasta joytech, hamulce v. Czy są jakieś patenty na ustawienie prosto koła w widełkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blueforce Napisano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Rower w pozycji normalnej, koło przednie możesz zaprzeć o ścianę, i dodać podkładki pod nakrętki, jeśli nie ma( ma być między nakrętką, a widelcem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
east12 Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Podkladki są. Czyli nie nalezy wkrecac kola kiedy rower jest do gory kołami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.