Rowerek1 Napisano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Witam, ostatnio wyczerpał się mój sprawdzony Pedros Road Rage, którego produkcję już zakończono(jak i innych zachwalanych produktów w temacie zbiorczym o smarowaniu łańcucha) i stanąłem przed dylematem zakupu czegoś zbliżonego - poczytałem na forum, ale jakoś nic mnie szczególnie nie przekonuje. Natrafiłem w internecie na olej Pedros Go!, ale opinii o nim już nie znalazłem. Ktoś go używa, ma jakieś spostrzeżenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Prawie 120 stron o tym,co wniesie kolejny temat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rowerek1 Napisano 18 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 O oleju Pedros GO! o który pytam, nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Shimano PTFE. Próbowałem różne i zawsze do niego wracam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek67 Napisano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Teraz, skom25 napisał: Shimano PTFE. Próbowałem różne i zawsze do niego wracam. To tak jak i ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Również polecam PTFE lub do ekstymalnych warunków rohloffa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Siejak1, do którego brud mniej się przylepia? Używam Rohloffa i poza tym parametrem jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Mniej do PTFE natomiast trzeba częsciej smarować jakoś wypada 2.5x na 1x smarowanie rohloffem. W moim przypadku MTB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 PTFE rzeczywiście starcza na krócej, ale do Rohloffa okropnie klei się brud. Coś za coś. Ja tylko stanowczo odradzam wszystko co ma napis Finish Line w nazwie. Nie mówię tu tylko o olejach do łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Kolejny wątek z serii "Moda na sukces" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 1 minutę temu, chudzinki napisał: Kolejny wątek z serii "Moda na sukces" . Myślę że już wszystko zostało wyjasnione i kolejne tego typu posty są zbędne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rowerek1 Napisano 20 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Dobra, widzę, że Shimano bezkonkurencyjny w waszych postach. Dopytam jednak czy spełnia większość warunków, które zamieszczam poniżej(zacytuję naszego kolegę z forum ) „100km w suchych warunkach i łańcucha nie słychać - dobrze się wchłania - świetnie smaruje - nie słychać, chodzi leciutko - rzadki - nie śmierdzi - mało syfu łapie” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Wszystkie powyższe - się zgadzają, natomiast 100km w przypadku mtb to jest maximum, po 80km już zaczyna się robić głośno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolmark Napisano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 Rohloff jest tak tragicznie lepki, że smarowanie w warunkach nieco chłodniejszych (+12 w piwnicy) doprowadzało mnie do szału. Kropla położona na ogniwo leżała sobie i tyle. Smarowanie trwało 10-15 minut, więc odpuściłem sobie ten olej na rzecz Finishline zielony, a teraz Shimano ptfe. Nie jest dla mnie problemem smarować co drugi-trzeci trening. Po jeździe szybkie przetarcie łańcucha szmatą, kap, kap, kap i jutro znów jeździmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rowerek1 Napisano 25 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Dzięki wszystkim za sugestie. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.