black rider Napisano 28 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Musze wybrac kurtke na zime, jako prezent ale za droga też nie moze być (widać nie byłem za grzeczny w tym roku - max 180-190zł) wiec i wybór ciężki. (czytałem inne tematy na ten temat ale nic konkretnego sie nie do wiedziałem więc pozwoliłem sobie założyć nowy) Znalazłąem tylko takie cosie: http://www.allegro.pl/item143373303_promoc..._z_protexu.html http://www.allegro.pl/item143621054_concur...wa_okazja_.html http://www.allegro.pl/item144115307_kurtka...lka_gratis.html jeśli ktoś ma jakąśinna propozycje to niech się podzieli chodzi mi o kurtke oddychająca (mam jedna nieddychajaca i w środku po jeździe jest bardziej mokra niż jkabym był w niej w deszczu ;/ ) i ciepłą wkońcu idzie zima. I tak nawiasem to czy ta rogelli mareno nie jest zwykła bluzą dresową?? bo tak na tych zdjęciach wygląda :eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 28 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Co do Rogelli Merano - to nie jest bluza dresowa. To kurtka dość gruba i obszerna. Z wierzchu trochę materiał śliski, ale już w środku nie. Na rękawach lekkie ściągacze. Nie miałem okazji w niej jeździć, ale wydaje mi się, że powinna być ciepła. Jednak nie leży tak jak na fotce. Trzeba by być niezłym pakerem żeby tak ładnie się dopasowała bo jak ja przymierzałem (a raczej szczupły jestem) to była dość obszerna. I rozmiarówka troche skopana. O pozostałych się nie wypowiadam bo na oczy nie wiedziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 29 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 O 1 nie mam zielonego pojęcia wiec się nie wypowiadam. 2 jak widać na fotkach i w opisie to tylko sama mambrana Windstopper (coś na teraz, a nie na zimę - to chroni tylko przed wiatrem, a ciepła na pewno nie utrzyma przy ujemnych temp.) :arrow: jak na zimę to tylko jako wierzchnia warstwa się nadaje, więc koszty wzrastają bo trzeba coś pod spód kupić. 3 czyli Rogelli ma w miarę gruby materiał, ale ja bym osobiście nie kupił, bo w starciu z Biemme z Windstoppera wypada blado, zwłaszcza pod względem jakości materiału i wykonania, po prostu byłoby mi szkoda pieniędzy na coś z czego byłbym niezadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 29 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 popieram przedmówce poz 2 używam jako pdeszczowa przy dodatnich temperaturach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejtca Napisano 29 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 a moze uda Ci sie zebrac jeszcze troszke kaski, jak tak to polecam cos z Biemme mam Biemme Folsom i przy -2 smigalem tylko w niej i bylo super, wiec przy i20 jak sobie zaloze koszulke Crafta pro-zero bedzie gites Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 29 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 (to ta za 360zł??) hehe chciałbym :029: cóż wiec 2 i 3 raczej odpada a czy ktoś kiedyś spotkał sie z materiałem tej Hannah?? jak dla mnie to jest dośc ciekawa tylko nie wiem czy ędzie odpowiednio ocieplana i oddychająca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 29 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Ta Hannah wygląda całkiem ciekawie. Ma wywietrzniki ( według mnie w temperaturze powyżej 0 ważniejsze od oddychalnosci ) i odpinane rękawy. Pod to koniecznie bielizna termoaktywna , a temperaturach poniżej -5 polarek 100 lub 200. Weź pod uwagę że na rowerze się ruszasz , także nie mususz mieć bardzo mocno ocieplanej kurtki, ważniejsza jest przeciwwietrzność . Przed chłodem możesz zabezpieczyć się ubraniem warstwowym a nie tylko kurtką. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.