daamiann88 Napisano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 Do rzeczy... Do tej pory podstawowy amorek SR-SUNTOUR XCM V3 AM REG/LOOK HYDRAULIKA. Koło w rowerze 29', rama zwykła - nie tapered. Jazda głównie leśnymi utwardzonymi dróżkami, ale lubię zjechać w bok, pojechać szybciej i skończyć z małej hopki. Chciałbym coś lepszego, powiedzmy do 600zł, max 700zł. W jakie modele celować? Po przeczytaniu paru tematów, większość poleca Raidon-a. W którymś temacie przeczytałem, że Epixon jest już prawie taki sam środku, więc chyba nie warto dopłacać? Może lepiej szukać czegoś innego? Może używanego, ale to tylko serwisie? Jeśli tak to jakie modele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 Współczesny epixon9 nie różni się od raidona. Już nawet golenie górne z Alu 6061 robią (kiedyś był mocny stop 7075 z lepszą anodą). Bebechy od 3 lat są te same co w raidonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 9 godzin temu, daamiann88 napisał: Do rzeczy... Do tej pory podstawowy amorek SR-SUNTOUR XCM V3 AM REG/LOOK HYDRAULIKA. Koło w rowerze 29', rama zwykła - nie tapered. Jazda głównie leśnymi utwardzonymi dróżkami, ale lubię zjechać w bok, pojechać szybciej i skończyć z małej hopki. Chciałbym coś lepszego, powiedzmy do 600zł, max 700zł. W jakie modele celować? Po przeczytaniu paru tematów, większość poleca Raidon-a. W którymś temacie przeczytałem, że Epixon jest już prawie taki sam środku, więc chyba nie warto dopłacać? Może lepiej szukać czegoś innego? Może używanego, ale to tylko serwisie? Jeśli tak to jakie modele? Raidon, ale z zastrzeżeniem, że to nie sprzęt do skakania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daamiann88 Napisano 18 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Nie chodziło mi o skakanie z 1-2 metrów. Jak pisałem wcześniej, pobocza i od czasu do czasu mała hopka jak sie przytrafi Ale utwierdzieliście mnie w przekonaniu co do Raidona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonika Napisano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Zwróć tylko uwagę na model tj. żeby tłumik był taki jak w epixonie. Do dzisiaj produkują raidony które mają zaprasowane tłumiki - sama miałam takiego powietrznego, aluminiowe anodowane golenie a tłumik najgorszy chiński sh*t :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Raidony od wielu lat mają nierozbieralny cartridge a epixony mają dokładnie to samo g... od 2016r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.