Czarny_003 Napisano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 Witam wszystkich forumowiczów. Szykuje się do kupna pierwszej szosówki. Przeczytałem już sporo tematów lecz nie wiem co wybrać. Znalazłem natomiast rower tego typu : https://allegro.pl/oferta/alu-rower-szosowy-revenio-shimano-sora-52-cm-2x9-7474581375 Mało jest o nim w internecie dlatego zwracam się z prośbą o ocenę tego sprzętu. Na codzień jeżdzę crosem. Szosówka będzie służyć do celów rekreacyjnych. Nie mam zamiaru się scigać czy startować w wyścigach. Czy w\w sprzęt będzie dobry na pierwszy rower ? Mam 192cm i 100kg wagi jeżeli to coś zmienia. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drozda Napisano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 Zmienia o tyle że ty potrzebujesz rozmiaru 59-61 a nie 52 Skąd oni wzięli osprzęt Sory sprzed 4 lat to też zagadka. Generalnie w tym budżecie lepszy będzie Triban RC 120 albo Romet 1+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny_003 Napisano 16 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 Na crosie mam rame 21" i jest ok. Czy tu ma być inaczej ? Coś więcej na temat tego roweru ? Jeśli chodzi o budżet to mogę wydać więcej, pytanie czy warto... . Nie bardzo chcę rower z decathlonu. Nie lepiej starszą Sore, niż nowego Clarisa czy Tourneya jak w Romecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drozda Napisano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 W dniu 16.08.2019 o 15:32, Czarny_003 napisał: Na crosie mam rame 21" i jest ok. Czy tu ma być inaczej ? Coś więcej na temat tego roweru ? Jeśli chodzi o budżet to mogę wydać więcej, pytanie czy warto... . Nie bardzo chcę rower z decathlonu. Nie lepiej starszą Sore, niż nowego Clarisa czy Tourneya jak w Romecie? Tourneya nie polecam bo jest słabej jakości. Nowy Claris ma lepsze manetki niż stara Sora a różnica 2x8 i 2x9 nie jest aż tak wielka. Ewentualnie jeśli nie boisz się zakupów z UK: https://www.pepper.pl/promocje/rower-szosowy-vitus-razor-claris-2019-at-wiggle-1830-pln-176378 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny_003 Napisano 18 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Rozumiem. A co powiecie o tym ? https://allegro.pl/oferta/rower-szosa-tor-kolarzowka-ultegra-propethe-60-57-8379675857 Znacie tą markę ? na stronie mają napisane 110 lat doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Napiszę najdelikatniej jak potrafię... trzymaj się od tego z daleka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drozda Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Gdzie oni wykopują takie skamienieliny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny_003 Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Rozumiem. Zatem powiedzmy że maksymalnie jestem w stanie wydać 2800-3000zl. Najlepiej żeby się zmieścić jeszcze z licznikiem i spdkami m520 w 3 klockach. @moderacja Można utworzyć lub rozdzielić ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.