misterbociek Napisano 15 Sierpnia 2019 Napisano 15 Sierpnia 2019 Witam! Mógłby ktoś ocenić uszkodzenie widelca karbonowego w rowerze marki TREK? Linka była źle poprowadzona i wytarła widelec. Głębokość szczeliny to 1.05mm. Wie ktoś jaka jest grubość widelca ?
misterbociek Napisano 15 Sierpnia 2019 Autor Napisano 15 Sierpnia 2019 Tylko ja właśnie ten rower kupiłem na allegro od osoby prywatnej za 2800zł. Na zdjęciach w tą szczelinę ładnie linka była włożona i nic nie było widać. Sprzedający telefonicznie dwa razy mnie zapewniał że rower nie jest uszkodzony.
Tatanka Napisano 15 Sierpnia 2019 Napisano 15 Sierpnia 2019 Wysłałeś mu chociaż fotki ze stosownym komentarzem ?
Quell Napisano 15 Sierpnia 2019 Napisano 15 Sierpnia 2019 Swoją drogą.jak można doprowadzić wideł do tego stanu ? To,że rowery są wypuszczane z fatalnie puszczanymi linkami,to rzecz nie nowa,łatka z grubej folii w kilku miejscach,to pierwsze co się robi w takich przypadkach,ale tu to dramat.
misterbociek Napisano 15 Sierpnia 2019 Autor Napisano 15 Sierpnia 2019 zadzwoniłem do sprzedawcy i wysłałem zdjęcia. trochę dziwna sytuacja była ponieważ sprzedający od razu mówi że tu na allegro widzi widelce karbonowe w dobrej cenie. Jak usłyszałem że da mi 300zł za widelec to go wyśmiałem... Teraz, Quell napisał: Swoją drogą.jak można doprowadzić wideł do tego stanu ? To,że rowery są wypuszczane z fatalnie puszczanymi linkami,to rzecz nie nowa,łatka z grubej folii w kilku miejscach,to pierwsze co się robi w takich przypadkach,ale tu to dramat. Fabrycznie linka idzie z drugiej strony i opiera się o ramę. Tutaj ktoś źle założył inkę. Pozatym trochę dziwne że w widelcu jest milimetrowa dziura a linka jest delikatnie obtarta. Rok temu kupowałem nowego cube w sklepie do dosłałem w zestawie przeźroczyste naklejki ochraniające rame przed linkami
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.