Blck Napisano 15 Sierpnia 2019 Napisano 15 Sierpnia 2019 Hej, Czy znacie może u nas w Polsce jakieś miejscówki, gdzie znaleźć można trasy DH z rożnym stopniem zaawansowania, wyciągiem i wypożyczalnią sprzętu DH/Enduro? Spędziłem właśnie weekend w Czarnej Górze i jestem ciekaw czy mamy więcej takich miejsc, w szczególności na Śląsku ;) Czytałem o Palenicy, Stożku, ale nie mogę znaleźć informacji o wypożyczalniach, a na filmach Stożek wydaje się dużo bardziej dziki i mniej przygotowany od Czarnej Góry.
phoe Napisano 15 Sierpnia 2019 Napisano 15 Sierpnia 2019 Jak enduro, to srebrna góra. Mają też rowery do DH, ale to nie sa trasy DH.
Blck Napisano 16 Sierpnia 2019 Autor Napisano 16 Sierpnia 2019 18 godzin temu, phoe napisał: Jak enduro, to srebrna góra. Mają też rowery do DH, ale to nie sa trasy DH. Bardzo fajnie to wyglada, na Śląsku nie ma czegoś podobnego ;)?
Galvatron Napisano 16 Sierpnia 2019 Napisano 16 Sierpnia 2019 Enduro Trails w Bielsku, góra Żar, Szczyrk Enduro Trails. W Bielsku i na Żarze nasz trasy o różnym stopniu trudności. Można je pooglądać na YT. Szczyrk to całkowita nowość - dopiero w budowie. Pierwsze odcinki mieli oddać w lipcu. Niestety nie mam pojęcia, czy w którymkolwiek miejscu pożyczyć zjazdówkę.
konjak20 Napisano 16 Sierpnia 2019 Napisano 16 Sierpnia 2019 W Bielsku są punkty gdzie można wypożyczyć rower. Sam w tym roku korzystałem z ich usług żeby pozjeżdżać na Enduro Trails. Co do tras i samego kompleksu lepsze obeznanie mają na pewno miejscowi użytkownicy forum, ale możesz wjechać wyciągiem na Szyndzielnię, gdzie zaczynają się trasy niebieskie (Rocknrolla przechodząca w Twistera) i bardziej zaawansowane. Oczywiście raz to za mało więc polecam od razu zaopatrzyć sięw karnet Gondole są oczywiście przystosowane do przewozu rowerów.
Blck Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Napisano 19 Sierpnia 2019 W dniu 16.08.2019 o 11:20, konjak20 napisał: W Bielsku są punkty gdzie można wypożyczyć rower. Sam w tym roku korzystałem z ich usług żeby pozjeżdżać na Enduro Trails. Co do tras i samego kompleksu lepsze obeznanie mają na pewno miejscowi użytkownicy forum, ale możesz wjechać wyciągiem na Szyndzielnię, gdzie zaczynają się trasy niebieskie (Rocknrolla przechodząca w Twistera) i bardziej zaawansowane. Oczywiście raz to za mało więc polecam od razu zaopatrzyć sięw karnet Gondole są oczywiście przystosowane do przewozu rowerów. Sprawdziłem ten Szczyrk i Bielsko - wyglada bardzo fajnie, dzięki wielkie!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.