ramir Napisano 14 Sierpnia 2019 Napisano 14 Sierpnia 2019 Cześć, przez nieuwagę nabyłem swego czasu felgę Mavica TXC 3.01 - myśląc, że da się nią zastąpić pękniętą obręcz w SLR. Felga na 24 szprychy - niestety jakieś nietypowe. Tzn. nie pasują do niej ani płaskie szprychy mavica (np. od kół SLR), ani zwykłe szprychy. Szukałem w necie - w tym na stronie producenta, ale niczego nie mogę znaleźć. Może któryś z Forumowiczów podpowie jakie szprychy oraz jaka piasta nadają się do tej felgi.
Fenthin Napisano 14 Sierpnia 2019 Napisano 14 Sierpnia 2019 Jeśli dobrze kojarzę, odpowiedź znajdziesz pod hasłem Mavic Fore. Będziesz potrzebował takich wkręcanych "oczek" i wtedy standardowe szprychy pasują, plus nypel - ponownie, jeśli dobrze kojarzę - długości 16mm.
ramir Napisano 15 Sierpnia 2019 Autor Napisano 15 Sierpnia 2019 Ok - dzięki za naprowadzenie. Znalazłem ten element - zwą to albo "nipples cup" albo "mavic insert". Niestety nie udało mi się znaleźć informacji gdzie i za ile można to nabyć. Mam nadzieję, że nie będę z tym musiał do samej firmy się zwracać:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.