kuba20 Napisano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 (edytowane) ktoś sie orientuje czy do aurona rc2 2016 pasuje jakiś inny tłumik niż orginalny? Edytowane 13 Sierpnia 2019 przez kuba20 błąd w tekscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 Można by podpasować jakiś zamknięty tłumik od rs'a ale taki charger będzie co najmniej 2X droższy. Co się stało z oryginalnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba20 Napisano 13 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 jestem na etapie kupna takiego z rozwalonym tłumikiem ogółem od góry do dołu wszytko to gówno a i szukam w używkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 Pod jakie koło i jaki skok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba20 Napisano 13 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 27,5 150mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 1. Na allegro ktoś sprzedaje nowe aiony pod 27,5 (skok ustawisz sobie jaki chcesz) poniżej 500zł. Różnica do automatycznego rc2 taka, że górne golenie i korona to ciężkie, siermiężne alu 6061 ale przynajmniej nowy i nie grzebany. 2. Mechanicznie ktoś coś zwalił w tym oryginalnym? One są rozbieralne i do pewnego stopnia naprawialne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba20 Napisano 13 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 nie wiem mam okazje kupic originalny tłumik do niego za 220zł w dobrym stanie ale jak by dało cos sie dopasować było by lux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 Taniej nie dopasuhesz. Nowy kosztuje 500zl. Charger z RSa 2000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba20 Napisano 13 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 no to zostaje ten orginał tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 Kupno tego rozwalonego i naprawa wyjdzie taniej niż 500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 2 godziny temu, kuba20 napisał: jestem na etapie kupna takiego z rozwalonym tłumikiem ogółem od góry do dołu wszytko to gówno a i szukam w używkach Gdybys miał z rozwalonym tlumikem to mogę ci sprzedać sprawną używke w rozliczeniu w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 8 godzin temu, Dokumosa napisał: Można by podpasować jakiś zamknięty tłumik od rs'a ale taki charger będzie co najmniej 2X droższy. Co się stało z oryginalnym? Da się wkręcić Chargera do amortyzatora Suntoura? Średnica i gwint są odpowiednie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 Do "zwykłego" aurona byłoby ciężko. Do Aiona czy Aurona Boost można by spróbować nawet bez specjalnego druciarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 Jedyny sposób, żeby się przekonać, yo spróbować. Oprócz średnicy goleni i gwintu musi się jeszcze zgadzać wielkość otworu na dole goleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 Tak dokładnie. Ew. dół można przystosować. Ale to i tak hipotetyczne rozważania bo cała reszta nie przystoi do tego tłumika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 2 godziny temu, Galvatron napisał: Da się wkręcić Chargera do amortyzatora Suntoura? Średnica i gwint są odpowiednie? Z tego co wiem to Suntour ma gwint 1,0 a Charger 0,9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba20 Napisano 14 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 ACTIVIA jakieś szczegóły zdj tego twojego używanego aurona bo tłumik mogę kupić za 220zł roczny od aurona boost 1,czy będzie pasował 2.pod koniec wysunięcia na max go przycina co może być przyczyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 0,9mm? ani w calowych ani w metrycznych takich skoków się nie stosuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 9 godzin temu, kuba20 napisał: ACTIVIA jakieś szczegóły zdj tego twojego używanego aurona bo tłumik mogę kupić za 220zł roczny od aurona boost 1,czy będzie pasował 2.pod koniec wysunięcia na max go przycina co może być przyczyną Tylko że Auron BOOST ma golenie 35mm a ty masz 34mm Jeśli przycina to musi mieć na końcu krzywą ta rurkę. Miałem już ten przypadek 9 godzin temu, Dokumosa napisał: 0,9mm? ani w calowych ani w metrycznych takich skoków się nie stosuje. Uwierz mi chłopie że takie gwinty są w tych tłumikach. Nie wiem dokładnie w którym to było modelu lecz zdarzyło mi się skok 0,9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi