kosmonauta80 Napisano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 Przeciążyłem sobie (praca w pochyleniu) plecy na odcinku lędźwiowym. Chodzę lekko pochylony. Wychodzi na to, że organizm celowo spiął grupę mięśni w tej okolicy, by zabezpieczyć kręgosłup. Z doświadczenia wiem, że po odpoczynku przejdzie. Pytanie, czy w tej sytuacji można iść na rower, czy lepiej sobie odpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 Pogorszyć raczej nie pogorszysz,ale też nie poprawisz. Ja po naderwaniu lędźwiowych i jakimś tam zaleczeniu,dopiero rozciąganiem,potem siłownią i bieganiem jakoś to ogarnąłem,rower nic nie wnosił,zbyt usztywniona sylwetka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 Jaka część ciała najbardziej boli po jeździe na rowerze? Nie licząc nóg, właśnie odcinek lędźwiowy. Odpuść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmonauta80 Napisano 13 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 (edytowane) W moim przypadku jest to od pracy w ogrodzie. Od roweru nigdy tak nie bolało. To jest właściwie uczucie przeciążenia. Co do jazdy to mam na myśli godzinną przejażdżkę. Edytowane 13 Sierpnia 2019 przez kosmonauta80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 Jak przestanie boleć to możesz zacząć robić ćwiczenia wzmacniające mięśnie pleców. Jest sporo o tym w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmonauta80 Napisano 13 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 Właśnie wróciłem. W trakcie jazdy nic nie bolało. Co do wzmacniania to wstępnie już mam ustalone treningi na siłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 13 Sierpnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 Możesz w okolicy ogarnąć dla siebie wizytę u specjalisty który zrobi Ci masaż tkanek głębokich? Fajnie byłoby trochę poluzować powięź i spięte miejsca. Za siłownię bym się brał dopiero po wizycie u fizjoterapeuty który ogarnia taki masaż i poćwiczyć wg jego wskazówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EdytaM Napisano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 Miałam problem z odcinkiem lędźwiowym poszłam na masaż i jak ręką odjął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi