Skocz do zawartości

[zapadki] przeskakują permanentna furia zapadkowa.

Kacperek12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Człowiek idź na....

W tej chwili to ty spamujesz a nie ja.

A to co nie można zasięgnąć opini na temat kierownicy?

5 godzin temu, Garlock napisał:

I na dodatek wkręcane na klej:

SunRingle Demon hub Ii 36T Ratchet Ring

"Ruskim kluczem" wszystko da się zdemontować. Zwłaszcza jak piasta jest aluminiowa.:D

Z tym narzędzie to będzie problem bo ten pierścień zębaty jest 37T a klucze są pod 27T lub 33T.

Napisano

Kolego - Spamujesz wszystkie fora jak leci i nie masz pojęcia żadnego o tematyce, użyj wyszukiwarki na forach albo w google aby się dowiedzieć podstaw np. jaka długość kierownicy. 

A wracając do tego tematu wchodzisz w druciarstwo na którym się kompletnie nie znasz, a które i tak ma swoje ograniczenia. Jedyne co Ci zostaje z tym dartmoorem aby sensownie działał, to kupno:
- Nowego kompletu kół, a nie składaków niewiadomego pochodzenia.
- Pełny napęd, który najlepiej jakby serwis ci dobrał i założył. Ponieważ, sam sobie z tym nie radzisz.
nowe opony z paragonem w sklepie stacjonarnym.

i wiele innych rzeczy.

image.png.0b49c9445d5c0a00e40231b85934fd37.png

Napisano

Będzie hajs będą i nowe koła na razie hajsu nie ma więc chce naprawić tą tylną piastą co mam.

Opony tylko przednia maxxis za darmo jakaś krzywa a te tylna kenda prosta.

Napęd to chińskie korby już płyną.

O mojej piaście w google nic nie ma.

Napisano

Kamilek - kto próbuje nie błądzi :) Wszyscy Tobie kibicujemy żebyś umiał pożenić piastę sunringle z bębenkiem novateca, czy jak tam. Ale tutaj na forum niestety nikt nie ma tylu wiedzy i umiejętności żeby to wykonać 

Napisano
59 minut temu, Kacperek12 napisał:

Kupić pierścień 27T czy 33T?

Ten który jest przeznaczony do pracy z zapadkami które chcesz włożyć. Zapadka do pierścienia 27-zębnego niekoniecznie będzie dobrze pracowała z 33-zębnym i na odwrót.

Napisano

A mówiliście, że na siłę nie pujdzie.

Teraz problem jest taki, że pierścień ma średnice 38mm a od Novateca mają 36 lub 45 i jest duży zgrzyt jak to zamontować.

Skok gwintu, wysokość, wszystko się zgadza oprucz średnicy.

IMG_20190816_104212_compress62.jpg

Napisano
Teraz, Kacperek12 napisał:

Teraz problem jest taki, że pierścień ma średnice 38mm a od Novateca mają 36 lub 45 i jest duży zgrzyt jak to zamontować.

No przecież pisałem:

image.thumb.png.89cc68b982792715e3fc767bf198a42c.png

to żeś odpisał:

image.png.ba251b120d89ee319277b1f5c1a8ecba.png

To w końcu zgadza się czy nie?

Napisz do nich:

https://sun-ringle.com/contact/

czy nie sprzedają zestawów naprawczych do twojej piasty albo kup nowe koło.

Polecam to drugie rozwiązanie.

Napisano

Co znaczy wywalić? Trzpieniówką będziesz to chechłał? I zrobisz to idealnie okrągłe? I jak osadzisz ten pierscień? Na superglue?

Czy rozpleść koło i dać piaste do tokarza coby roztoczył? I naciął gwint +  dorobił tulejke redukcyjną? To ile to będzie kosztowało? Mniej niż typowa piasta?

I nadal może sie okazać, ze nie da się do kupy złożyć. A i tak będziesz musiał rozpleść koło i dać potem do zaplecenia. Bo w całości to nikt koła w tokarkę nie włoży. Chyba, że w karuzelówkę.

Daj sobie spokój z tą piastą. Kup nowe koło. Pierwsze z brzegu:

https://allegro.pl/oferta/kolo-29-tyl-tarcza-shimano-kands-stozek-kaseta-7152763928

a z uzywek masz nawet komplet swoich Sunringle (2 szt! a stara będzie na części):

https://allegro.pl/oferta/kola-29-sunringle-radium-8403723421

Napisano
9 minut temu, Kacperek12 napisał:

Po angielsku do nich napisać?

Po polsku to raczej nie zrozumieją. 

Jak nie władasz odpowiednio biegle angielskim, to skorzystaj z tłumacza Googla. On naprawdę nieźle tłumaczy na angielski.

Napisano
9 godzin temu, Kacperek12 napisał:

Piasta 142x12 a nie na szybkozamykacz.

Znając twoje możliwości to żaden problem, tylko drobna niedogodność... Tu się heftnie, tam się skroi, gdzieniegdzie podklei i będzie chodzić jak marzenie .

9 godzin temu, Kacperek12 napisał:

A koła sh*tmano to się nadajo istny szajs.

Z tego co widzę, to twoje obecne koła 'to się nadajo istny szajs'. Taki mądry jesteś a taki chłam kupiłeś...

Napisano

W szimano bębenek pada po 2 miesiącach od nowości a ich łożyska to jakaś porażka.

Nie będę się kłócił który chłam gorszy tylko jak naprawić ten chłam.

Najlepszy to był wolnobieg a nie jakieś kasety tera zrobiły.:wallbash:

Napisano

Najlepszy to był wolnobieg a nie jakieś kasety tera zrobiły.:wallbash:

Już się nie kompromituj...

W szimano bębenek pada po 2 miesiącach od nowości a ich łożyska to jakaś porażka.

Bzdury wypisujesz i tyle...

Napisano

Wolnobieg był lepszyB) Mam 4 rowery na wolnobieg i w ŻADNYM, POWTARZAM ŻADNYM  nie było problemów z zapadkami a w dwóch piastach na kasete non stop problem z zapadkami o czym to świadczy?

Łożyska shimano to porażka...

To wytrzyma ten klej czy nie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...