Skocz do zawartości

[przepisy] Czy nie brakuje tu czegoś?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

U mnie w okolicy jest takie dziwne miejsce na DDR.

Co ciekawe DDR idzie wzdłuż drogi i ta droga nie jest już podporządkowana. Z prawej strony jest zwykła droga gruntowa. 

Czy nie powinno tam być jeszcze znaków pionowych ale ciekawe czy wtedy nie będą obowiązywać również kierowców samochodów? 

• 3 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Napisano

Napisałem do zarządcy drogi jakiś czas temu i dostałem odpowiedź, że zajmą się tematem. Niedawno jechałem tamtędy i rzeczywiście zlikwidowali ten oznaczenia(trójkąty)  poziome. Przyznam się, że nie spodziewałem się takiej reakcji :) 

• 4 tygodnie później...
Napisano

Niepotrzebnie się obawiałeś braku reakcji.
W swoim mieście (mojej okolicy) też zgłosiłem źle oznakowane przejazdy rowerowe i kolor zebry.
Kierowca niby miał znaki pionowe, ale poziome były całkowicie nieczytelne, co dodatkowo powodowało konsternację rowerzystów - zejść z roweru i przeprowadzić rower przez pasy, czy przejeżdżać... (brak kontynuacji przejazdu rowerowego, nieprawidłowy kolor pasów, zlewający się z kolorem kostki).
Minęło kilka tygodni (osoba decyzyjna była na urlopie) i zostało to poprawione wzdłuż całej ulicy :)
Najgorsze co można zrobić, to machnąć ręką i stwierdzić "i tak nie mam na nic wpływu".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...