dfgh Napisano 27 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam posiadam klamkomanetki 3-8 Shimano ST EF50 http://www.allegro.pl/item143295860__klamk..._3_czarne_.html Niestety klamki hamulców są dla mnie za długie, przyzwyczaiłem się w do krótkich klamek i hamowania jednym palcem. Chcę założyć Avid FR-5 (do Hayesów MX-2) http://www.allegro.pl/item143967680_klamki...ium_super_.html. Czy da się połączyć stare klamkomanetki z tymi Avidami, np. poprzez wymontowanie w jakiś sposób dźwigi hamulca z klamkomanetki? Same manetki działają bardzo dobrze, więc nie chciałbym się ich pozbywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 no jedyne co mozesz zrobic to rozciąc korpusy bo są jednoczęsciowe. innej mozliwosci nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 28 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Niestety nic nie zrobisz. Nawet jak udałoby Ci się je w miarę dobrze rozciąć to nie będą pasowały obejmą do osobnych klamek, będą daleko od klamek i nie będziesz sięgał palcami do dźwigni. Poza tym będzie to tandetnie wyglądało. Jedyne wyjscie sprzedać te klamkomanetki i kupić osobne klamki i manetki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozwell Napisano 28 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Właśnie dlatego jestem przeciwnikiem klamkomanetek (pomijając dual controll), glebniesz i rozwalisz takie coś i od razu cała klamkomanetke musisz wymienić. Wole manetki i klamki osobno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfgh Napisano 29 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Tak przypuszczałem. Co sądzicie o manetkach Alivio http://allegro.pl/item143248490_nowe_manet...uper_cena_.html? + Avidy Fr-5 of korzMuszę zmienić te cholerne klamkomanetki, bo nie jestem przyzwyczajony do ściskania całą łapą klamek, a chciałbym pokorzystać trochę z siły mechanicznych Hayesów. Mam nadzieję, że w Avidach operowanie jednym palcem nie stanowi problemu? Dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 29 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Na FR-5 (i SD7) przy użyciu jednego palca stawiam rower dęba Polecam te klamki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 30 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Właśnie dlatego jestem przeciwnikiem klamkomanetek (pomijając dual controll), A ja jestem przeciwnikiem klamkomanetek, W TYM I dual control! Ja mam klamkę Tektro Quartz, ale baaaaardzo starą (ma dobre 7 lat!!!), jest skręcana więc ewentualne luzy szybciutko się likwiduje (choć przyznam, że nie miałem z nimi zbyt dużych problemów), sama dźwignia jest krótka a klamka bardzo sztywna. Działała z hamplami Alhongi, Altusa (stary model, z klockami Acor) i ostatnio LXami (stary model z równoległym prowadzeniem, klocki seryjne) i na dwóch ostatnich trzeba było uważać żeby za mocno przodu nie nacisnąć... A manetki - może dołożyć parę groszy i zafundować sobie Deorki? Np http://allegro.pl/item144356287_manetki_de...gwarancja_.html. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozwell Napisano 30 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Na FR-5 (i SD7) przy użyciu jednego palca stawiam rower dęba Polecam te klamki A klocki jakie masz ? Oryginalne czy jakieś zamienniki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 30 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Oryginalne Rim Wrangler II od szczęk SD7 Mój kolega ma te same szczęki z klockami BBB i tak samo blokuje koła. Oczywiście liczy się też jakość pancerza i linki (bardzo sztywne Accent Supreme) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 30 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 MrJ manetki Alivio ciesza sie dobra opinia i mozna jest dostac taniej niz Deorki wiec ja bym bral Alivio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfgh Napisano 30 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Manetki (Alivio) już mam, klamki są w drodze. Wielkie dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 skoro wszystko rozwiązane, to zamykamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.