mati12358 Napisano 11 Sierpnia 2019 Napisano 11 Sierpnia 2019 Siema powie mi ktoś jak wyjąć bębenek z tej piasty ponieważ chciałem przesmarować zapadki bo nie było tam zaglądane od nowości i słychać że jest tam sucho. Ponadto na bębenku jest luz, koleś ze sklepu rowerowego mówi że to normalne czy to prawda? Piasta to Modus JA252-X12-142 z tego roweru https://www.kross.pl/pl/2017/trail/dust-2-0 na tym filmie koleś odkręca tą nakrętkę od strony tarczy a potem wyciąga oś o bębenek. Ja mam chyba problem z tym że u mnie odkręca się ta se stromy bębenka, myślałem żeby chwycić oś kombinerkami i odkręcić tą od strony tarczy ale nie chce ryzykować uszkodzeniem gwintu
Kacperek12 Napisano 11 Sierpnia 2019 Napisano 11 Sierpnia 2019 Odkręciłeś nakrętke od bębenka i co dalej bębenek nie schodzi ??? Powinień zejść.
Janu_sz Napisano 11 Sierpnia 2019 Napisano 11 Sierpnia 2019 Temat smarowania zapadek przemyśl dobrze. Smaru dosłownie gram jak już i to bardzo rzadkiego. Weź też pod uwagę, że smar "wyciszy" Ci cykanie, a zakładam, że tego nie chcesz.
Kacperek12 Napisano 11 Sierpnia 2019 Napisano 11 Sierpnia 2019 Smaru nie ładuj bo zapadki się zalepią i będą przeskakiwać. A luz trzeba usunąć bo przez to zapadki się szybciej zużyją.
uzurpator Napisano 11 Sierpnia 2019 Napisano 11 Sierpnia 2019 To nie jest novatec. Stawiam, że trzeba odkręcić nakrętkę po stronie tarczy i zejdzie oś razem z bębnem. W osi powinno być gniazdo na imbus. Bodajże 12mm.
mati12358 Napisano 13 Sierpnia 2019 Autor Napisano 13 Sierpnia 2019 w środku osi nie ma gniazda na imbus, jest pusta oś na wylot
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.