Skocz do zawartości

[pedały] zaciął sie

zajonc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jest jakiś sposób by dolną śrubę która jednocześnie jest bieżnią ustabilizować, tzn co paredziesiąt metrów jazdy ta śruba jest dociskana, dokręca się do kulek i pedał chodzi ciężko jak cholera, pedał też wyczyściłem, nowy smar ale to nic nie dało, górną śruby próby regulacji też nic nie dają, dolna sie dokręca sama podczas jazdy.

rYrkT6p.jpg

Napisano

Dobrze skontrowałeś?

Jak przez mgłę coś mi świta, że kiedyś miałem identyczny problem. Przez tą samą mgłę kojarzę, że znalazły się na śmietniku :D 

• Mod Team
Napisano
11 minut temu, skom25 napisał:

Jak przez mgłę coś mi świta

11 minut temu, skom25 napisał:

Przez tą samą mgłę kojarzę

Zaćmę się dzisiaj już leczy.:D:D:D

Napisano

Skontrowane jest dobrze, nawet przytrzymałem cienkim drutem dolną nakrętki i górną wkręcałem nasadowym i dobra kontra była, po czym znów sie dokręca do kulek, chyba pedały na kosz albo jakiś patent wymyślić

Napisano

Powiadasz, że przytrzymanie cienkim drutem jest gwarancją dobrego kontrowania? Chyba raczej nie... A tak w ogóle to jaki to model pedałów? Może łatwiej będzie coś wówczas uradzić ;)

• Mod Team
Napisano

Najlepiej zmieć na pedały na maszynówkach, kupisz, zamontujesz i zapomnisz. Ewentualne rozebranie do czyszczenia i smarowania proste jak drut.

P.S. Tak z ciekawości, jak masz problem z pedałem to czemu w nawiasach napisałeś "pedały"?

Napisano
4 godziny temu, michuuu napisał:

Zaćmę się dzisiaj już leczy.:D:D:D

To było tak dawno temu, że wtedy może jednak się nie leczyło :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...