Thomass13 Napisano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 A może nieodpowiednia waga jaka masz do amortyzatora jest spowodowana takimi odczuciami ? Tak jak activia pisał nie oczekuj cudów od tego amortyzatora. Jak chcesz dobry amortyzator to dac trzeba od 500 w góre wtedy bedzie wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 Ale nikt tego nie widzi,zwłaszcza na tych 5 sec filmikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 A jeszcze pytanie mam czy po uderzaniu kilkanaście razy ci on oddaje potem zanim sie uspokoi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek12 Napisano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 E tam bez przesady mój xcm czyli najnowsza technologia suntoura za 90zł wybiera szuter/kamienie/korzenie i łatwo się ugina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lgwg Napisano 9 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 Przyjrzyjcie się tam na filmiku szczególnie przy drugim podniesieniu.. widać jak się odbija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 A wogole masz skrecony szybkozamykacz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lgwg Napisano 9 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 Nie mam szybkozamykacza tylko nakrętki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 To coś prawdopodobnie za słabo dokręcone tak czy siak. Wogole to ktos jeszcze nakrętki uzywa ??? Przyszłośc to sztywna oś. Ewentualnie widuję szybkozamykacz w rowerach a skrecanie na sruby to chyba juz archaizm??? Maiłem cos takiego w rowerze który dostałem na komunie 20 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lgwg Napisano 9 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 Wszystko zakręcone jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blueforce Napisano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 Może chodzi o sprężynę powrotną, gdy koło jest w powietrzu to po dojściu do położenia równowagi lagi kontynuują ruch w dół, napręża się sprężyna powrotna, i potem odskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lgwg Napisano 9 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 Raczej nie bo w poprzednim amortyzatorze miałem to samo po odkręceniu mostka i potem złym ustawieniem sterów tylko że teraz nowy amortyzator i stery nie mają luzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 (edytowane) 7 godzin temu, Kacperek12 napisał: wybiera szuter/kamienie/korzenie i łatwo się ugina. Świetnie, a teraz sobie poczytaj ma czym powinna polegać praca amortyzatora i dlaczego XCM nim nie jest. Czekaj czekaj, wymieniałeś samemu amortyzator? Edytowane 10 Sierpnia 2019 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 9 godzin temu, Kacperek12 napisał: E tam bez przesady mój xcm czyli najnowsza technologia suntoura za 90zł wybiera szuter/kamienie/korzenie i łatwo się ugina. No to teraz zwalileś mnie z nóg. Pierw to kilkanaście tematów zakładałeś podszywajac sie pod różne loginy z problemem swojego XCM-a używając go niezgodnie z przeznaczeniem a teraz piszesz ze łatwo sie ugina i wybiera szuter/kamienie i korzenie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 9 godzin temu, Lgwg napisał: Raczej nie bo w poprzednim amortyzatorze miałem to samo po odkręceniu mostka i potem złym ustawieniem sterów tylko że teraz nowy amortyzator i stery nie mają luzu A tutaj nie masz czasem a-head? Ja nie wiem co tam można spaprac przy montażu sterów. Chyba że najpierw skrecales 2 śruby do końca a następnie dokrecales górny kapsel ile się da. To wtedy można faktycznie coś popsuć. Może chodzi o to że jak go zablokujesz on nadal się ugina? To wiedz że tego amortyzatora w życiu nie zablokujesz na sztywno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lgwg Napisano 10 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 Tak zmieniałem sam Tak mam ahead Nie mam blokady skoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 Bieżnię sterów przełożyłeś? Mogę się założyć, że podjechałbyś do serwisu i w minute ktoś by Ci powiedział gdzie leży problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lgwg Napisano 10 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 Teraz, skom25 napisał: Bieżnię sterów przełożyłeś? Nie jestem idiotą przełożyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 Dwie strony pisania o niczym ;d Nagraj porządny film, długi tak z 30sec żeby można było ze spokojem zobaczyć, najlepiej dobrej jakości w slowmotion. Skoro masz luz na dolnych goleniach i osi to albo masz złą oś, albo źle założlne, dokręcone. Może jest za długa? Może masz peknięte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lgwg Napisano 10 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 Teraz, Marcin86Poznan napisał: Skoro masz luz na dolnych goleniach i osi to albo masz złą oś, albo źle założlne, dokręcone. Może jest za długa? Może masz peknięte? Właśnie na to wpadłem też i pójdę zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lgwg Napisano 10 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 Zauważyłem pewną rzecz kiedy poluzuje koło z przodu problem prawie całkowicie znika Tylko że wtedy jest dokręcony palcami więc na dłuższą metę odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 Może źle jest zrobiona ośka. Może się coś przestawiło lub fabrycznie cos schrzanili. Ciekawe czy równo wszystko złożone i ośka jest centralne w widelcu a może któraś stroną jest przesunięta i dlatego robią się takie cyry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lgwg Napisano 10 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 Mam szybkozamykacz nowy więc zobacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lgwg Napisano 10 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 To samo jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lgwg Napisano 10 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 Nie możliwe że wina osi lub koła bo jak odkrecalem mostek gdy miałem poprzedni amortyzator to zaczęło się robić coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lgwg Napisano 12 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Pomimo dokręcenia śruby na górze podkładki się mogą ruszać normalnie przypomniało mi się że wtedy najpierw śruby mostka dokrecilem a potem tą na górze czyli co się popsuło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi