Pulse Napisano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 Witam, 1. Zakładam że tarcze mechanizmu korbowego od SLX 675 będą pasować do XT 785 z uwagi na ten sam rozstaw śrub, racja? 2. Tarcza 38T SLX jest dedykowana do zestawienia 38-24, natomiast 40T jest dedykowana do zestawienia 40-28. Mam natomiast życzenie żeby zestawić to razem czyli 38 z 28, czy to będzie działać bez zastrzeżeń? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 1. Tak. 2. Tak. Sprawdź tylko kompatybilność przerzutki (chociaż nie powinno być tutaj żadnych niespodzianek, jeśli nic nie wydziwiałeś). Na przyszłość - tutaj znajdziesz specyfikacje i tabele kompatybilności komponentów Shimano: https://si.shimano.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 Nie używałem takiego zlepku ale to może działaćć z zastrzeżeniami choć niekoniecznie pytanie jest czy dobrać przerzutke zoptymalizowaną do pracy 28 na czy 38 ... teoretycznie wóżeczki mogą być niec odmienne, ale może jest jeden uniwersalny - nie siedzę w temacie. A tak w ogóle co Ci przeszkadz mieć 24 na młynku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Sierpnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2019 Ja z tego co wiem, to korba deore, slx i xt rożniły sie ofsetem na zębatkach. Czyli np zamontowanie zębatek z slx do deore powodowało nie poprawne działanie, gdyż rozstaw zębatek się zmienił. Czy miedzy slx a xt jest tak samo, nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.