bols86 Napisano 8 Sierpnia 2019 Napisano 8 Sierpnia 2019 Siemanko, od ponad miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem Giant Trance 29er - fabryczne siodło po pierwszej jeździe poszło w odstawke, no nie dało się na nim przyjechać 30km bez pampersa, na chwile obecna mecze jakieś siodło z Krossa, ale rozglądam się cały czas za innymi. Zrobiłem pomiar kości kulszowej, wyszło 120mm - celuje w siodełko 150. Miałem okazje testować WTB Volt Comp - ale nie wiem, jest dużo lepiej, ale czy aż na tyle żeby po 30km nie myśleć o siodełku?, sam nie wiem. Może gdybym poszedł w wersje PRO z innym wypełnieniem to załatwiłoby to sprawę, ale szczerze to wątpię. Zaciekawiło mnie siodełko Specialized Power Comp o szerokości 155mm, można mieć takowe już od 360 zł co nie jest mała kwota, ale jeśli miałoby mi pomoc to nie widzę przeszkoda aby je zakupić. Hmmm czytałem ze siodełko to nadaje się głównie dla pozycji aero, pod katem 30 stopni, tu może być problem ponieważ mój styl jazdy to bardziej ścieżki leśne i trochę trailu. Ciężko tutaj mówić o jakiejś aero pozycji, spotkaliście się aby ktoś wykorzystywał to siodło do MTB?.
Mod Team michuuu Napisano 9 Sierpnia 2019 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2019 Nie oczekuj konkretniej opinii, że takie a nie inne. Siodełko to temat powracający jak bumerang co jakiś czas. Jak masz możliwość to Bontrager daje siodełko na 30 dni. Jak nie pasuje to zwracasz albo wymieniasz na inne. https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/bontrager/guarantee/
bols86 Napisano 9 Sierpnia 2019 Autor Napisano 9 Sierpnia 2019 Dzieki za pomoc @michuuu!, wybiore dzisiaj kilka sztuk i dokonam wyboru - mega fajna opcja :).
bols86 Napisano 10 Sierpnia 2019 Autor Napisano 10 Sierpnia 2019 Okazało się ze sklepy znajdujące się w pobliżu maja tak ubogi asortyment Bontragera, ze nawet nie ma co testować. Udało mi się wypożyczyć na tydzień siodło Specialized Phenom - co dziwne, w sklepie po zmierzeniu moich kości kulszowych (wynik zbliżony do domowego pomiaru czyli 120) zapromowali siodełko o szerokości 143mm. Dziwne co?.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.