Kaljakoppa Napisano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2019 Witam, zakupiłem smartband Garmin Vivosmart Hr, sparowałem z telefonem za pomocą Garmin Connect, treningi się rejestrują, synchronizują z Endomondo, aaale nie ma zarejestrowanej ani odległości, ani trasy przejazdu. Z uwagi na to że smarband jest cały czas połączony z aplikacją, ta wykorzystując GPS z telefonu powinna takie informacje rejestrować a tego nie robi. Może coś źle ustawiłem? Ma ktoś podobne doświadczenia? Dodam że uprawnienia do GPS nadane dla aplikacji Garmin Connect. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklakiewicz Napisano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2019 W Connect nie widzisz trasy? Po co Ci Endomondo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaljakoppa Napisano 8 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2019 Dokładnie tak, załączam screenshot z aktywności, z tym że dystans oraz informacje o wysokości dodałem ręcznie (spisałem od znajomego z którym jechałem). EDIT: Załączam jeszcze screenshot z menu aplikacji gdzie brakuje opcji trackowania oraz z ustawień uprawnień aplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaljakoppa Napisano 8 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2019 Okej temat można zamknąć, znalazłem odpowiedź na móje pytanie o tutaj: https://forums.garmin.com/sports-fitness/healthandwellness/f/vivomove-hr/147332/heart-rate-data-sync-with-endomondo-workouts Cytat The watch will sync activities with Endomondo, but you can only see in these events, what the watch has tracked. And the Vivomove HR does not have GPS. Muszę kupić inny band albo sam pulsometr. Też się wycwanili w tym Garminie, nie ma GPS to musisz kupić za kilka stów taki band z GPS, i nie podłączysz go do innej aplikacji niż Garmin Connect. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 8 Sierpnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2019 Żadne oszustwo, to jest z tego co się orientuje po prostu zwykła opaska monitorująca Twoją aktywność. Czyli od czasu do czasu "kopnie" cię w nadgarstek żebyś wstał od komputera i zrobił kilka kroków. Ponad to sprawdzisz na tym zegarku, czas, datę aktualne tętno i ilość kroków. No i to by było na tyle i aż tyle. Jak chcesz coś więcej, no to musisz i wydać ciut więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaljakoppa Napisano 8 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2019 To tylko kwestia oprogramowania że nie używa GPS w telefonie do rejestrowania trasy. Taki myk żeby wydać więcej :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, Kaljakoppa napisał: To tylko kwestia oprogramowania że nie używa GPS w telefonie W sumie tak, ale kupiłeś tańszy model i masz pretensje, że nie ma wszystkich opcji dostępnych w droższym . Garmin ma całą gamę urządzeń i jak ci zależało na GPS'ie to trzeba było wziąć HR+ albo np. tańszego vívosport'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaljakoppa Napisano 8 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2019 Nie no pretensji nie mam, to tylko taki mój komentarz na temat tego banda. To moja pierwsza styczność z takim sprzętem, z początku to chciałem go sparować jako pulsometr do Endomondo. Człowiek całe życie się uczy :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.