Serower00 Napisano 8 Sierpnia 2019 Napisano 8 Sierpnia 2019 Witam, Moja pierwsza styczność z mostkiem regulowanym firmy PRO. Jedna śruba - odkręcam i nic. Mostek jest tak sztywny ze w imadle szybciej bym go złamał. Jak zmienić kąt? Czy przeoczyłem coś, czy to jest tak proste, że aż śmieszne, czy jednak mostek do wyrzucenia? Proszę o poradę dla laika, pozdrawiam! PS: Mostek jak ze zdjęcia
Garlock Napisano 8 Sierpnia 2019 Napisano 8 Sierpnia 2019 A nie masz od dołu drugiej śruby-blokującej?
some1 Napisano 8 Sierpnia 2019 Napisano 8 Sierpnia 2019 Śruba ściska całość, ale pod nakrętkami są też ząbki, które trzymają mostek w ustalonej pozycji. Może z brudu i starości wszystko się zapiekło i mimo odkręcenia śruby nadal są ze sobą sklejone.
Serower00 Napisano 8 Sierpnia 2019 Autor Napisano 8 Sierpnia 2019 @Garlock, to obczajałem - nie mam. @some1 - może wybić tę pokrywkę z drugiej, w sensie całe to wnętrze, po odkręceniu śruby i pokrywki z jednej strony?
some1 Napisano 8 Sierpnia 2019 Napisano 8 Sierpnia 2019 Chyba nic więcej nie pozostaje. Ze swoim nie miałem takich problemów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.