m4rc0 Napisano 7 Sierpnia 2019 Napisano 7 Sierpnia 2019 Cześć Chcę wymienić komplet linek i pancerzy w moim Focusie https://allegro.pl/uzytkownik/SportoSito/czesci-linki-i-pancerze-16684?order=p&bmatch=baseline-var-n-dict4-eyesa-bp-spo-1-3-0619 chcę wszystko kupić u tego sprzedawcy 4 metry pancerza Clarksa starczą na przerzutki i hamulce? Z tego co mi wiadomo, można stosować linki od hamulców do przerzutek, prawda? Odczuję jakąś różnicę? Prowadzenie linek wygląda tak jak na załączonym obrazku czyli z manetek zbiegają się do środka i idą hen dalej. I teraz pytanie, ile pancerza kupić i którego? Czy Jagwire, z tej średniej półki cenowej, będzie jakoś hiper odczuwalny? Chcę na razie zmienić cały zestaw i zobaczyć czy w ogóle coś się zmieni.
Janu_sz Napisano 7 Sierpnia 2019 Napisano 7 Sierpnia 2019 Hamulcowe inne są niż przerzutkowe ( kwestia grubosci i materiału / konstrukcji osłny, który nie pozwoli na odbijanie ). kup do linek coś z teflonem, a linki szlifowane
SoloTM Napisano 7 Sierpnia 2019 Napisano 7 Sierpnia 2019 Tak, pancerze do przerzutek 4 mm roznią się od hamucowych 5mm rownież budową, ale ja mam w swoim rowerze 5mm przerzutkowe ( - chodzi mi o oplot i mam co prawda mtb na v brejkach - świadomy wybór ) od lat i bardzo dobrze się sprawdzają. Byle sztywne były, jak najsztywniejsze. I nie ulegały kompresji ( hamulcom dobrze zrobi ). W każdym razie 5 mm pancerz linkom przerzutkowym ( węższym od hamulcowych ) nie szkodzi nic a nic.
Kacperek12 Napisano 8 Sierpnia 2019 Napisano 8 Sierpnia 2019 Ja tam kupowałem po 4 złotem za sztukę komplet linkę z pancerzem 2 metry i na razie działają. A, że były tanie to brałem hurtowo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.