Skocz do zawartości

[korba, suport] poszukuję chińskiej korby ht2

Kacperek12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam po tym jak po dwóch miesiącach jazdy suport sh*tmano dostał luzów mam dość tego szamba (krzywa korba alivio) od sh*tmano poszukuję taniej chińskiej korby ht2 na dwie zębatki z suportem z normalnymi łożyskami najlepiej kolorowa. 

Chińczycy już to produkują?

Napisano

Obawiam się, że nawet Chińczycy nie podołają Twojemu stylowi używania produktów zupełnie niezgodnie z przeznaczeniem. Szukaj rzemieślnika, który wyrzeźbi Ci z tytanu.

Napisano
Teraz, Janu_sz napisał:

który wyrzeźbi Ci z tytanu.

Ja bym szedł w żeliwo.

Zgłoś się do jakiejś grupy kolarskiej. Musisz mieć nieprawdopodobne umiejętności i siłę w nogach, że potrafisz zajechać każdy sprzęt. 

Tak, Chińczycy opanowali już tworzenie produktów o różnych kolorach, szukaj śmiało.

Napisano

Korba alivio była krzywa prosto z fabryki.

A co do suportu to żeby ten szajs po  2 miesiącach jazdy w równinnym terenie dostał luzu to ja nie wiem z czego on jest z plasteliny chyba?
Żeliwo kruche popęka.

Na ali widzę same zębatki nw i korby 1 blatowe.

Napisano

Krzywą korbę oddaje się na reklamacje.

Na supporcie BB52 zrobiłem 12k km od 2011 do 2016 roku. W środku był jak nowy. Teraz mam chyba BB80 ( nie pamiętam dokładnie, ale chyba ten ) i po ok. 5k km, 3 sezonach działa jak nowy.

Nie wiem co trzeba robić aby "po  2 miesiącach jazdy w równinnym terenie" mieć problemy z HOLLOWTECH II

Napisano
Teraz, Janu_sz napisał:

mieć problemy z HOLLOWTECH II

Z tego co pamiętam, to autor nie miał HT2 tylko Octalink... No ale co tam, ważne że Shimano oberwało kawałkiem kupy :D 

Napisano
Teraz, Janu_sz napisał:

Sry, pisze o HII

Ale ja to wiem, takie moje luźne spostrzeżenie :) 

Teraz, Kacperek12 napisał:

po 2 miesiącach wymienię  sobie łożyska..

Wymienisz albo i nie, zależy od suportu. Ile robisz km w sezonie? Bo ja na swoim MTB ( a mam jeszcze szosę) przekroczyłem 3k km, a suport działa jak nowy. Także jeżeli zajedziesz suport HT2 na płaskim terenie w 2 miesiące, to zgłoś się do Shimano, bo może Ty umiesz zrobić coś o czym oni nie wiedzą...

Napisano

Co ja nie wymienię :D

W sezonie czyli dla mnie prze cały rok robię dużo km ile dokładnie nwm.

I shimano mi nie pasuje bo robi czarne lub szare korby a ja chciał bym niebieskie.

Napisano

Jeżdze na korbie octalink od shimano model fd-m 470 kute korby od tamtego roku zrobione troche na tym jest nic złego sie nie dzieje. A jada tez po lesie nie tylko po drodze i wszystko proste. Chyba jakas wadliwa ci sie korba trafiła.

Napisano

pińćdzisiąt, góra szyśćdzsiąt pewnikiem.

Teraz, Dokumosa napisał:

W sm-bb52 się łożyska elegancko wymienia. Na Ali są zamienniki tych upośledzonych 6805 jakości oryginałów a nawet ceramiczne można kupić. Wychodzi najtaniej.

25x37x6 mm po 6 zł

Ceramiczne już nie tak łatwo, mają paczki po 10 sztuk i wychodzi 50-60 zł / sztuka

Ale fakt, mają i nawet te zwykłe są te same co są w supporcie.

Napisano

Za 65 mogę sprzedać nową, czarną, chińską ht2, ramiona 170mm. 

Łożyska do shimanowych ht2 kupowałem w paczkach 10 szt za 9USD. Ceramiczne w ubiegłym roku na sztuki po 8USD nabyłem. Tych jednak nie polecam do suportu bo są mega wrażliwe na syf.

@Kacperek12 może masz mufę z nieosiowymi gwintami. Widywałem takie w kilku "wielkich" markach

Napisano

Pokaż ją.

10 minut temu, Thomass13 napisał:

Jeżdze na korbie octalink od shimano model fd-m 470 kute korby od tamtego roku zrobione troche na tym jest nic złego sie nie dzieje. A jada tez po lesie nie tylko po drodze i wszystko proste. Chyba jakas wadliwa ci sie korba trafiła.

Mi te szambo suporty octalink padają jak muchy.

Napisano

A ja nie wiem jakie mam ramiona wiem tylko,że ,,łożyska suportu,, robią się jajowate i jest luz w miejscu jak lewy pedał jest na dole a prawy na górze.

DOKUMOSA 

Gdzie to kupowałeś, nie ma innych kolorów.

Napisano
Godzinę temu, Kacperek12 napisał:

I shimano mi nie pasuje bo robi czarne lub szare korby a ja chciał bym niebieskie. 

O widzisz, to się świetnie składa, bo mam po taniości chińskie IXFy na 1-3 zębatki pod bcd 104mm. Wal na priw.

Napisano
Teraz, Dokumosa napisał:

@Kacperek12 może masz mufę z nieosiowymi gwintami. Widywałem takie w kilku "wielkich" markach

Też możliwe.  ( chociaż z Kacprem to wszystko możliwe )

Kacper, wkręć w ramę, od nowa z prawej strony suport - jakikolwiek octalink, kwadrat ( nieistotna długość ) i powiedz mi co z lewej strony widać. Czy odległości dookoła wkładu są mniej więcej równe czy tez może cały wkład skręca w jedną stronę. Jeśli tak - gwinty do poprawienia ( trzeba gwintowniki w serwisie rowerowym znaleźć ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...