jaro0011 Napisano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Witam Planuje w niedalekiej przyszłości przesiadkę z napędu Shimano 11 sp na nowego XT 12 sp. Obecnie mam tylne koło zbudowane na piaście DT Swiss 370 Straight Pull 12x142 i 28 szprych. Wg firmy DT nie da się jej pożenić z nowym bębenkiem Shimano Micro Spline. Szukam alternatywy dla tej piasty i raczej nie chciałbym wymieniać całego koła a samą piastę. Ktoś ma jakieś propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loel Napisano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Ostatnio miałem podobny problem, ale z przednim kołem i raczej ciężko będzie tobie znaleźć pasującą piastę na 28 szprych w rozsądnej cenie. Sprzedaj kolo i kup nowe/używane, będzie prościej Przeplatanie kola, nowe szprychy, nowa piasta - policz, czy się to opłaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro0011 Napisano 7 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Teraz, Loel napisał: Przeplatanie kola, nowe szprychy, nowa piasta - policz, czy się to opłaca. Myślę że się opłaca bo przeplot robię sam, szprych nie planuje zmieniać, a starą piastę, która jest w idealnym stanie mogę też sprzedać. Kwestia nowej piasty która ma bęben MicroSpine i jest pod 28 prostych szprych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loel Napisano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 FH-M8110-BS, FH-M8110 I FH-M8110-B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.