chester_hemingway Napisano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Witajcie, Zastanawiam się nad zakupem roweru trekkingowego, ale głownie bede nim jezdzil 8 km w jedna strone do pracy i z powrotem, w tym kawalek na drodze szutrowej/troche dziur oraz po asfalcie w tym, jest na nim troche dziur. W weekendy, co drugi, trzeci jakaś wycieczka rowerowa na 30-50 km. Chciałbym kupic porzadny rower na kilka dobrych lat i najbardziej moja uwage przykul Kross Trans 7.0 (ma juz tarczowki - chociaz tutaj czytalem, ze zdania sa podzielone na temat przydatnosci - vs v-brakes) oraz 8.0. Pytanie czy, te rowery sie mocno roznia i jak bardzo potrzebny mi jest osprzet przerzutkowy Deoro itp. Czy do moich celow, powinienem kupic taki ''wypasiony'' rower czy raczej moge celowac w cos z nizszej polki - transy 5.0, 6.0? Budzet: do 2.800, w porywach 3.000 zł. A moze w ogole inna firma... Dzięki za sugestie i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek67 Napisano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Osobiście od trzech lat ujeżdżam Kross Trans Arctica i uważam to za dobry wybór. To taki odpowiednik Kross Trans 7.0. I na takie jazdy jak Ty planujesz i na wiele dłuższe ten rower będzie akuratny. Przy zakupie sugerowałem się ceną, wyglądem i... jakością oraz bliskością serwisu w okresie gwarancyjnym. Ale z rowerkiem w sumie i tak nic poważnego się nie działo. Sprzęt działa prawidłowo, w te wakacje przewiózł mnie bezawaryjnie wzdłuż polskiego wybrzeża od Świnoujścia do Piasków - ponad 700 kaemów Rocznie robię na nim około pięć tysięcy i nie zauważyłem aby z rowerkiem coś się działo. Hamulce tarczowe hydrauliczne są w nim super - działają bardzo dobrze nawet z rowerkiem załadowanym sakwami i namiotem. Żadnych z nimi nie miałem problemów. Ja polecam Krossa choć jak znam życie to zaraz odezwą się wyznawcy innych marek i będą udowadniać wyższość jednych nad drugimi Osobiście w najbliższym czasie planuję zakup drugiego rowerku - gravela. Będzie to stalowy Marin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chester_hemingway Napisano 6 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Teraz, Witek67 napisał: Osobiście od trzech lat ujeżdżam Kross Trans Arctica i uważam to za dobry wybór. To taki odpowiednik Kross Trans 7.0. I na takie jazdy jak Ty planujesz i na wiele dłuższe ten rower będzie akuratny. Przy zakupie sugerowałem się ceną, wyglądem i... jakością oraz bliskością serwisu w okresie gwarancyjnym. Ale z rowerkiem w sumie i tak nic poważnego się nie działo. Sprzęt działa prawidłowo, w te wakacje przewiózł mnie bezawaryjnie wzdłuż polskiego wybrzeża od Świnoujścia do Piasków - ponad 700 kaemów Rocznie robię na nim około pięć tysięcy i nie zauważyłem aby z rowerkiem coś się działo. Hamulce tarczowe hydrauliczne są w nim super - działają bardzo dobrze nawet z rowerkiem załadowanym sakwami i namiotem. Żadnych z nimi nie miałem problemów. Ja polecam Krossa choć jak znam życie to zaraz odezwą się wyznawcy innych marek i będą udowadniać wyższość jednych nad drugimi Osobiście w najbliższym czasie planuję zakup drugiego rowerku - gravela. Będzie to stalowy Marin No to ladnie, to chyba w niego zainwestuje :). Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek67 Napisano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2019 Cieszy mnie to, że moja opinia z użytkowania Krossa pomogła. Jak możesz to pochwal się zakupem na fotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Extraks Napisano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2019 A czy ktoś miał może do czynienia z rowerem KROSS EVADO 1.0 2019 ?? Chodzi konkretnie o ten model za 999 zł -> https://www.dobrerowery.pl/kross-evado Myślicie, że do jazdy po lesie, w terenie o zróżnicowanym nachyleniu, bedzie to dobra opcja w tym budżecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi