chester_hemingway Napisano 6 Sierpnia 2019 Napisano 6 Sierpnia 2019 Witajcie, Zastanawiam się nad zakupem roweru trekkingowego, ale głownie bede nim jezdzil 8 km w jedna strone do pracy i z powrotem, w tym kawalek na drodze szutrowej/troche dziur oraz po asfalcie w tym, jest na nim troche dziur. W weekendy, co drugi, trzeci jakaś wycieczka rowerowa na 30-50 km. Chciałbym kupic porzadny rower na kilka dobrych lat i najbardziej moja uwage przykul Kross Trans 7.0 (ma juz tarczowki - chociaz tutaj czytalem, ze zdania sa podzielone na temat przydatnosci - vs v-brakes) oraz 8.0. Pytanie czy, te rowery sie mocno roznia i jak bardzo potrzebny mi jest osprzet przerzutkowy Deoro itp. Czy do moich celow, powinienem kupic taki ''wypasiony'' rower czy raczej moge celowac w cos z nizszej polki - transy 5.0, 6.0? Budzet: do 2.800, w porywach 3.000 zł. A moze w ogole inna firma... Dzięki za sugestie i pozdrawiam Cytuj
Witek67 Napisano 6 Sierpnia 2019 Napisano 6 Sierpnia 2019 Osobiście od trzech lat ujeżdżam Kross Trans Arctica i uważam to za dobry wybór. To taki odpowiednik Kross Trans 7.0. I na takie jazdy jak Ty planujesz i na wiele dłuższe ten rower będzie akuratny. Przy zakupie sugerowałem się ceną, wyglądem i... jakością oraz bliskością serwisu w okresie gwarancyjnym. Ale z rowerkiem w sumie i tak nic poważnego się nie działo. Sprzęt działa prawidłowo, w te wakacje przewiózł mnie bezawaryjnie wzdłuż polskiego wybrzeża od Świnoujścia do Piasków - ponad 700 kaemów Rocznie robię na nim około pięć tysięcy i nie zauważyłem aby z rowerkiem coś się działo. Hamulce tarczowe hydrauliczne są w nim super - działają bardzo dobrze nawet z rowerkiem załadowanym sakwami i namiotem. Żadnych z nimi nie miałem problemów. Ja polecam Krossa choć jak znam życie to zaraz odezwą się wyznawcy innych marek i będą udowadniać wyższość jednych nad drugimi Osobiście w najbliższym czasie planuję zakup drugiego rowerku - gravela. Będzie to stalowy Marin 1 Cytuj
chester_hemingway Napisano 6 Sierpnia 2019 Autor Napisano 6 Sierpnia 2019 Teraz, Witek67 napisał: Osobiście od trzech lat ujeżdżam Kross Trans Arctica i uważam to za dobry wybór. To taki odpowiednik Kross Trans 7.0. I na takie jazdy jak Ty planujesz i na wiele dłuższe ten rower będzie akuratny. Przy zakupie sugerowałem się ceną, wyglądem i... jakością oraz bliskością serwisu w okresie gwarancyjnym. Ale z rowerkiem w sumie i tak nic poważnego się nie działo. Sprzęt działa prawidłowo, w te wakacje przewiózł mnie bezawaryjnie wzdłuż polskiego wybrzeża od Świnoujścia do Piasków - ponad 700 kaemów Rocznie robię na nim około pięć tysięcy i nie zauważyłem aby z rowerkiem coś się działo. Hamulce tarczowe hydrauliczne są w nim super - działają bardzo dobrze nawet z rowerkiem załadowanym sakwami i namiotem. Żadnych z nimi nie miałem problemów. Ja polecam Krossa choć jak znam życie to zaraz odezwą się wyznawcy innych marek i będą udowadniać wyższość jednych nad drugimi Osobiście w najbliższym czasie planuję zakup drugiego rowerku - gravela. Będzie to stalowy Marin No to ladnie, to chyba w niego zainwestuje :). Dzięki! Cytuj
Witek67 Napisano 8 Sierpnia 2019 Napisano 8 Sierpnia 2019 Cieszy mnie to, że moja opinia z użytkowania Krossa pomogła. Jak możesz to pochwal się zakupem na fotkach Cytuj
Extraks Napisano 23 Sierpnia 2019 Napisano 23 Sierpnia 2019 A czy ktoś miał może do czynienia z rowerem KROSS EVADO 1.0 2019 ?? Chodzi konkretnie o ten model za 999 zł -> https://www.dobrerowery.pl/kross-evado Myślicie, że do jazdy po lesie, w terenie o zróżnicowanym nachyleniu, bedzie to dobra opcja w tym budżecie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi